Ognjen Radonjić: Predsednik Skupštine je klonirani Aleksandar Martinović 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Skupština je cirkus, a svi znamo ko je vlasnik cirkusa. Na to je, po mom tumačenju, na konstitutivnoj sednici prilikom svog presedavanja ukazao i profesor Vladeta Janković. Da bi skupština bila funkcionalna, elementarno je da su joj prethodili regularni izbori za koje znamo da to nisu bili – kaže za Danas Ognjen Radonjić, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.

On podseća da su izbori trajali onoliko koliko je predsedniku Srbije, Aleksandru Vučića, to odgovaralo.

– U Velikom Trnovcu su izbori ponavljani pet puta. Nesreća je u tome što opozicija, pri čemu ne uzimam u obzir prorusku, takve izbore prihvatila ponajviše zbog svoje razjedinjenosti, ali i neorganizovanosti. Sumanuto zvuči, ali opozicija nije imala svoje podatke o broju glasova koji su osvojili. Takođe, Skupština se nije ni konstutisala, a već su u opoziciji nastala trvenja oko potpredsedničkog mesta na osnovu argumenata o pisanim i nepisanim pravilima izbora – ističe sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima, predsednik Skupštine je klonirani Aleksandar Martinović – čovek koji se muči da sastavi smislenu rečenicu,

– Istovremeno priča sa sagovornicima i vređa po nahođenju. Zajedničko sa Martinovićem mu je i to da je bio nezakonito angažovan u Visokoj medicinskoj školi iz Ćuprije, a da to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, pri čemu je istovremeno nekoliko predavačica u toj školi ostalo bez posla. Imajući ovo u vidu ne verujem da će skupština biti funkcionalna i da će je vlast kroz različite performanse koristiti kao dimnu zavesu za suštinske probleme sa kojima se društvo suočava – povezanost države i organizovanog kriminala, čerupanje javnih preduzeća, ugrožene javne finansije i demografska katastrofa – zaključuje Ognjen Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari