"Oko sokolovo" preplašilo vozače u Novom Sadu: Ipak samo testiranje sistema, kazni još nema 1Foto: JKP Parking servis Novi Sad

Vozači u vojvođanskoj prestonici su danas bili uznemireni jer su na ulicama primetili, po prvi put, vozila iz sistema NS patrol, novosadske verzije sistema „Oko sokolovo“.

Kako 021.rs saznaje, specijalno opremljena vozila marke „dačija sandero“ su krstarile ulicama, ali su komunalni milicioneri samo vežbali da rade sa novim sistemom.

U Gradskoj upravi nam je potvrđeno da pisanja kazni neće biti dok to ne bude zvanično saopšteno i najavljeno, kako je već ranije i saopšteno povodom uvođenja novog sistema automatskog kažnjavanja nepropisnog parkiranja.

„Sistem se testira i komunalni milicioneri uče kako se koristi oprema, a vežbaju i kretanje ulicama brzinom koja će omogućiti da se propisno zabeleže nepropisno parkirana vozila“, kažu za u upravi.

Za sada nema informacija kada se može očekivati tačan početak rada NS patrola, ali kako su već vozila nabavljena i donete sve potrebne odluke očekuje se da će to biti u narednim nedeljama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Novosađani su ispričali su da su bele dačije sa natpisom „komunalna milicija“ i kamerama na krovu videli u ulicama u centru, kao što su Nikole Pašića i Jovana Subotića, ali i na većim gradskim saobraćajnicama poput Bulevara oslobođenja ili Bulevara cara Lazara.

„Išao je polako, kao da snima, a ne da vozi jer ide na neku intervenciju komunalaca. Išao sam iza njih na Limanu kroz dve ulice i video sam da sporije voze nego ostali i izgledalo mi je kao da pokušavaju da snime one koji su se parkirali na trotoaru ili pored na kolovozu u zaustavnoj traci. Mislim da su bar desetak njih snimili u prekršaju“, priča Limanac za 021.rs koji je bio svedok izlaska NS patrol na ulice grada.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari