Dok se nada oproštaju od igračke karijere u voljenom dresu Crvene zvezde, njen veliki navijač i nekadašnji prvotimac Marko Pantelić doživeo je veliku čast od svog poslednjeg kluba Olimpijakosa.

U predigri derbija minulog kola grčkog prvenstva, između atinskih crveno-belih i PAOK-a, Olimpijakosov predsednik Marinakis mu je uručio plaketu zahvalnosti za 51. nastup, 27 golova, tri nacionalne titule i posvećenost najtrofejnijem klubu iz postojbine Helena od 2010. do ovog leta, posle čega je tridesetpetogodišnji penzionisani napadač s porodicom napravio počasni krug po terenu, praćen navijačkim ovacijama.

– Stvarno je prelep osećaj kada doživiš da te klub ovako isprati, naročito ako si stranac kao što sam ja bio u Olimpijakosu. Bile su to tri prelepe i uspešne godine. Jedino za čime žalim je neodlazak u drugu fazu Lige šampiona u sezoni u kojoj smo takmičenje u grupi završili s devet bodova – priseća se nekadašnji srpski reprezentativac dan posle svečanosti na Karijaskaki stadionu.

Pantelić je imao bogatu i burnu karijeru, tokom koje je promenio čak 12 klubova. Pre Olimpijakosa igrao je za Crvenu zvezdu, Iraklis, Lozanu, Pari Sen Žermen, Šturm, Iverdon, Seltu, Smederevo, Obilić, Hertu i Ajaks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari