Olivera Zekić: Od Ćuruvije do SPS-a

Ostavite komentar


  1. Kakav bracni tandem. I kakav brzi uspon u karijeri te spretne gospodje Zekic! Sada je sve jasno. Samo se pitam da li je samoinicijativno branila cast Vesica ili joj je to muz savetovao. Ipak joj je on bio urednik i savetodavac

  2. Ja sam mislila da je Srbija predvodnik demokratskih procesa,ali nazalost,upravo supratno.S NS ,sta reci,presvuceni radikali,a potpomognuti likovima ,poput ove gospodje,vracaju Srbiju dvije decenije unazad.

  3. Radulović nije „obnovio umrli list Borba“, nego je preuzeo na nekoliko meseci list i ugasio ga. Isprazni je do tada ne baš prazan račun i ostao dužan radnicima plate,otpustio mnoge mimo zakona, a one koji su u to vreme išli u penziju, a nije ih bilo malo, uskratitio za otpremninu i plate, tako da je taj slučaj na sudu i neće se nikada rešiti. Ovakvi ljudi poput Zekic i Radovanovic zaslužuju „revolucionarnu pravdu“, jer su ugasili list koji je imao dugu tradiciju, jedan od prvih u ovom gradu i državi. Pritom, ponašajuci se prema radnicima i novinarima kao prema bićima niže vrste. Nadam se da će ih ta pravda i stići kad-tad

  4. Au, pa ova devojka sve radnje radi. Nije daleko dan kad če ona i njena bratija početi-nastaviti sa ukidanjem emisija na radiju i tv a sve shodno nalogu velikog vođe. Kuku njoj šta je sve čeka u njenom poštenom životu.

  5. Još jedna novinarska starleta tzv Zečica koja može što niko ne može. Bruka i stid za nju su nepoznata reč. Daj malo para i ima da radi što niko neće. I to je Srbija.

  6. Dnevni telegraf nije bio tabloid, nego najozbiljniji i najuticajniji politički dnevnk druge polovine devedesetih godina, u kome su radili najhrabriji novinari, pod uredništvom Slavka Ćuruvije. Zato što Ćuruviju nisu mogli ni da kupe, ni da ucene ni da oteraju, zato su ga ubili. Nazvati DT tabloidom, govori o elementarnoj neinformisanosti autorke ovog teksta. Ustvari verovatno autorka teksta, kao i njeni urednici, vrlo dobro znaju da DT nije bio tabloid ni približno današnjim tabloidnim standardima, ali je nameravala da dodatno potceni O.Z. navodeći da je „radila u tabloidu“. Kakav god da imate problem sa O.Z., ne treba koristiti neistine u cilju pojačavanja argumenata.

    1. Čitao sam redovno DT i siguran sam da je bio tabloid. Naravno sa kvalitetnim političkim tekstovima i oštrim napadima na tadašnji režim. Mene je najviše podsećao na sarajevski As iz 80 -ih godina. Slavku Ćuruviji neka je laka zemlja, želim da njegove ubice budu pronadjene i osudjene ali ipak je on bivši službenik DB.

  7. Kako bih je okarakterisao, a pri tom da ne bih bio vulgaran??? : Još jedna u nizu osoba koje rade odredjeni posao- u ovom slučaju novinarski, ali su prosto elitne konkubine!

  8. Ljubavnica i koleginica sa fakulteta Dragana J. Vucicevica. Pametnom dosta.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.