Svetski hit za decu Olivija Ijana Falkonera, prvi put je štampan na srpskom jeziku, i nedavno se pojavio u izdanju beogradske Booke. Reč je o prasici Oliviji koja, sa svojih šest godina tačno zna šta hoće i ima bezgraničnu maštu. Olivija je, naime, prasica sa sopstvenim stilom i čvrstom verom u sebe.


„Olivija je jedinstvena u svetu dečjih slikovnica zbog svog neobičnog minimalizma. Autor i ilustrator, Ijan Falkoner izabrao je crno-bele crteže koji povremeno zablješte crvenom bojom. U svakoj sledećoj knjizi u serijalu istraživački je dodavao po jednu novu boju originalnim crno-belo-crvenim crtežima“, najavljuje izdavač ovu slikovnicu.

Knjige o Oliviji prevedene su na desetine jezika i prodate u više miliona primeraka širom sveta. Prva knjiga u serijalu osvojila je prestižnu Kaldekot medalju koja se, od 1938, dodeljuje najboljim slikovnicama za decu. Pre dve godine nastala je animirana serija o avanturama nestašne Olivije i njene porodice. Serija je rađena u 3D tehnici, i prikazivana je u Srbiji, na drugom programu RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari