Olja Bećković: Procvetali su prostakluk, bahatost i strah

Novinarka za Danas povodom tri godine od ukidanja "Utiska nedelje"

Ostavite komentar


  1. Ova Dama je za respect u svakom smislu.Da ima makar jos malo ovako dobrih i hrabrih novinara u ovoj jebenoj Srbiji,zasigurno ne bi smo ni culi za nekakve vucice,vuline,dacice (malim slovima,naravno),i drzava bi iole licila na drzavu u onom punom smislu reci.Ovako,ovo sto je danas Srbija,nimalo ne lici na drzavu,nazalost.Dakle,svaka cast gospodji Olji Beckovic.

  2. Jesu procvetali, nazalost, ali je njihovo seme sejala ista ta Olja dovodeci svakojaku fukaru u emisije.

  3. Postovana Olja, slicna situacija je u svim sferama zivota u ovoj "druavi". Prokomentarisacu svoju struku, zdravsvo, gde aktuelna politicka garnitura svadja narod i zdravstvene radnike. Po medijima samo kruze vesti o korupciji i kako svega ima u svim ustanocama. Dok narod ne shvati da treba zajedno sa medicinarima da stane na isti stranu i da zraze bolje uslove za sebe ali ne od zdravstvenih radnika vec od poslodavca, drzave, nikome nece biti dobro. Zdravstveni radnici, prisveta, vojska… su do te mere ponizeni da ovo vise nema smisla. A najlakse je prebaciti kritike na nas koji samo radimo svoj posao pod neverovatno losim uslovima a traziti rezultate na nivou visokorazvijenih zemalja. Uz to prijemi u zdravstvu su ukinuti i samo se primaju po politickoj osnovi i to radnici koji po kvalitetu to ne zasluzuju. A o rukovodiocima, to je posebma prica i trebalo bi mi bar tri Utiska nedelje da kazem sve sto zelim. Pozdrav. Imate moju podrsku, ako Vam bilo sta znaci.

  4. Ova vlast će pre pribeći batinanju motkama nego fajtanju sprejom, em je nemilosrdnije (čitaj: njima prirodnije) em je jeftinije. A što se novinara tiče, u Srbijici ih je ostalo samo u tragovima. Ostali se lažno predstavljaju.

  5. Mislim da bilo koji vid nasilja ne treba tolerisati,i da treba da se uvedu strozije kazne… Novinari treba od svog posla da zive, a ne da trpe nasilje na svom radnom mestu.

  6. Pitalje za gospođu Bećković je šta se emitovalo na B92, a sad na O2 posle najave vlasnika da se sve važne emisije seli na B92Info? Ako je gledala ili sad gleda, samo reklame, crtaći, prodaja nakita i dve polučasovne informativene emisije. Zašto gospođa Bećković nije prenela emisiju na B92Info? Mislila je da će vlasnika primorati na svoj izbor? Dakle, ostavite se svi predrasuda da Vučić kontroliše sve, nema vremena za to. Usput, koncept Utiska je bio više nego očajan. Zamuckivanje, sporo postavljanje pitanja, stalni konflikt sa gostima, svrstavanje na jednu stranu, pitanja gostima na koje niko ne odgovara, trinaest ili petnaest predloga za utisak, tri različita glasa i onda kamerman odlučuje šta je utisak. Gospođa Bećković je trošila bar dve trećine vremena, a svi gosti trećinu. Pa, gledaju li te naše pametne voditeljka kako to radi svet? Pita li se neko od novinara kako je mogućno da ti nazovi opozicioni listovi i nedeljnici oteraju najbolje novinare? Pogledajte ko je posle Reljića sve bio u NIN-u. Ako već pominjete Vučićevića, pomenite i N1. Sviđa vam se priča da su vojnici koji su izginuli u Dobrovoljačkoj krenuli da osvoje Srajevo i da su poginuli od spontanog otpora Sarajlija koji vole svoj grad? Znam da administratori neće ovo objaviti. Aj, uzdravlje.

  7. Defetizam nece pomoci ni gospodji Beckovic ni drustvu, to moze pomoci samo onima koji taj defetizam podsticu. Dok ste na ispravnoj strani, sigurni u svoje ispravne vrednosti, sposobni da razlikujete dobro od zla i svetlo od mraka, svetlo ce uvek biti tu, istorija je puna takvih dokaza. Dok se oni koji finansijski odrzavaju sistem ne pobune i ne pocnu da traze odgovore od vlastodrzaca, nece biti ni pravog kraja ovakvom vladanju, u suprotnom ce izolacija i goli opstanak uciniti svoje. Sa druge strane, slobodni mediji i novinari bi trebalo da se vise bave ljudskom stranom onih koji ovakvu vlast biraju, od Preseva do Subotice. Direktan susret sa njima, razgovor, prosecan intelekt moze razluciti da 30 hiljada rsd, rijaliti programi, medijsko ruzicasto i dezinformersko septicko dno, i siguran glas za pogresnu politiku ne cine zivot dostojanstvenim. Mislim da ce posla za novinare koji zele da se bave novinarstvom uvek biti. Cena je nekada previsoka ali izbor profesije i zivotne misije ne mozete imati cenu.

  8. Olja Beckovic je jedna od retkih novinarki koja je direktna i slobodna,jasno je sto se mnogima ne svidja takav vid medijskog informiaanja.

  9. Nisu mediji dotakli dno,nego radi i piše svako ko šta želi i kako kome odgovara.

  10. Novinari su sami srozali svoju profesiju. Dakle, slažem se sa Oljom – da oni nisu korumpirani, niko ne bi mogao da ih zastraši i ne bi postali tabloidni.

  11. Olja bi mogla da obnovi utisak nedelje… da ga emituje na netu ..ne treba joj nikakva televizija za to

  12. Tačno tako, rečnik glumačke "elite" nisu ni za štajgu.Što je vlast u strahu šta će Evropa da kaže,ako sve te bahate,proste barabe nazove pravim imenom, ne znam!

  13. Na zalost svi koji vrede kao sto vredi Olja Beckovic smetaju garnituri koja cini vlast u Srbiji.To je zalosno lice Srbije koje se nece promeniti jos dugo vremena.Oni koji su nesposobni i ne znaju su zauzeli vazna mesta u vlasti i oko nje, a oni koji vrede i sposobni su ili ne zele ili ne mogu da dodju do izrazaja da promene trenutno stanje u Srbiji.Nadam se da ce se oni koji su u dubokom zimskom snu najzad probuditi i promeniti ovo jadno lice Srbije.

  14. Ostaje nam samo da zalimo za kultnom emisijom kao sto je Utisak nedelje. Od prestanka te emisije novinarstvo strmoglavo propada, i tome nema kraja.Ostace "perjanice" novinarstva kao sto su Vucevic, Maric i Mitrovic. Valjda nismo bolje ni zasluzili, osim medijskog blata.

  15. Skoro svi na medijskoj sceni su učestvovali u presvlačenju i oblačenju novog odela ovog što se danas zove SNS. Sama Olja je izjavila da je bilo glupo pitati nešto što se nadovezuje na staro kada je to nešto "novo". Završili ste i Vi posao za iste, bez da ste na vreme skrenuli pažnju na pritisak prema vama i profesiji. Znači svako je imao svoju ličnu računicu do trenutka kada su ostajali bez iste gubitkom emisije, kolumne, posla. Imate twitter i dalje oslobađa tok misli i najveći je medij na svetu. Nemojte da vas sujeta sprečava da date svoje mišljenje kad vam postoji ta "mala mogućnost".

  16. Gledano sociološki nema bitnih društvenih promena,i da se realno nisu smanjile penzije penzionerima i plate zaposlenih u državnoj upravi,nikakvu promenu ne bi smo ni osetili u odnosu na 2012.godinu.Ovako se oseća nemaština već 5 godina,jer bez sredstava za život građani su postali apatični i demoralisani.

  17. Dajte da istaknemo poentu (u centar) Oljinog razgovora: cilj novinara i cilj društva je jedan isti. U tom smislu neophodno je da se udruže sve strukture društva. Treba da nam je jasno da države nema, postoji samo jedan čopor što se zove SNS. Paralelne institucije i napred. Demokratija? O njoj ćemo da razgovaramo kada se oslobodimo čopora.

  18. Me slazem se da novinari danas nemaju slobodu. Mislim da svi primecujemo da u novnama ili na teliviziji ima kako pozitivnih tako i negativnih komenara i clanaka o svim politicarima, kako iz vladajuce tako i iz bilo koje druge stranke.

  19. Jeste kliše,bla,bla…ali ja moram da napišem: Bravo Olja! To je to!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.