Olja Bećković tužila koautore emisije Hit tvit

Ostavite komentar


  1. Oni koji veruju da da će Olja dobiti ovaj spor, očito još uvek veruju u postojanje „Deda Mraza“!
    Pre će biri da će Olja biti optužena da je „plagirala“ „Hit Tvit“
    Ovo je ipak samo Srbija, gde „vladalac“ odlučuje o svemu….

    1. Vala baš,imaš pravo,jer ako je „ovaj“ uspeo da služi vojni rok i bude najbolji student i radi u gvožđarskoj mesari…i to sve u isto vreme,ništa nije nemoguće!!!

      1. Smeta Olji što je njena emisija u epskim srazmerama manje gledana. Ispada samo ona ima pravo/licencu na taj format emisije. Hoće li sad rts da kaže da ima autorska prava na Dnevnik tako da niko drugi ne sme da snima emisije tog tipa jer su „oni prvi počeli“? Samo što ne traži da skupština izglasa zakon po kom je gledanje njene emisije obavezno za sve 18+ lol. Bolje da se pokrije ušima i ne bruka. Samo muca i žmirka u emisiji muka ju je i slušati i gledati lol – nije nikakvo čudo što joj je rejting drastično pao. Ljudi koji su deo DS-franšize i inače nisu u stanju da se nose sa konkurencijom – najbolji su u situaciji kad imaju monopol – nevažno čime se bave – e ta vremena drugovi drugosrbijaci su pluskvamperfekat i nikad se neće vratiti. Sećate se kad je njoj na b92 redovno stizala lova (10-20k evra mesečno ne sećam se više tačne cifre) dok je ostalim zaposlenim kasniila par meseci. Razumem da ima nostalgiju za tim nepovratnim vremenima lol ….

        1. Necu da kazem “ jedi sendvic botino “ da psujem , vredjam ili slicno ali samo jedno prosto pitanje, na stranu sto DOSovci jesu bili korumpirani i svojekakvi, ali da l zaista si toliko mentalno zaostao da mislis da Olja nije profesionalni novinar i da verujes da Pink informativni program doprinosi boljitku drustva? Ako ti je odgovor da , moj predlog je ( iako neces prihvatiti ) da pod hitno izvrsis fizicku lobotomiju samom sebi, posto psihicka ti je vec uradjena.

    2. I mi gledaoci smo zakljucili da je Pink ukrao od Olje emisiju i napravio nesto sto lici na Utisak nedelje.. Samo napred Olja mozda ima pravde jos.

    3. @Q1: Ne brinite, tu je apelacioni sud i MM koji će ekspresno poništiti tu presudu. Uzgred, koliko je to gospođici Bećković trebalo vremena da shvati da je hit twit plagijat utiska nedelje. Hit twit se emituje od marta 2019. Znači skoro godinu dana, malo je zakasnila ili je mislila da će utisak nedelje biti gledaniji od hit twita, a to se nije desilo. U utisku nedelje gostuju samo jednomišljenici, bez onih koji drugačije misle, dok u hit twitu gostuju jedni i drugi.

      1. Zar stvarno misliš to što si napisao, podnela je ona tužbu odavno, tek sad je zakazano ročište. a ja nisam video da Pink poziva stvarno neoistomišljenike

      2. Apsolutno ste u pravu. „Hit-tvit“ je kopija „Utiska nedelje“ i samo bi slep ili jako ostrascen covek tvrdio suprotno. Medjutim, ako se toliko razglaba o „gledanosti“ emisije koju vodi Olja Beckovic, mislim da mnogi preteruju. Ako se u jednu emisiju dovode isti ljudi, koji se razlikujiu samo po kilazi, po oblacenju ili fizionomiji, ljiudi kojima je jedina „umetnost“ da svoju „baljegu“ lepo ukomponuju sa „baljegom“ prethodnog diskutanta i tako u krug, onda je iluzorno ocekivati neki veliki uspeh. Cak i onima, kojima je ideolosko slepilo pomracilo zdravi razum odustaju da gledaju takve glupe i jednoumne emisije. Iskreno, mene nikada nisu interesovale licnosti koje ucestvuju u emisiji niti lepota boditeljki vec sam uzivao u njihovim retorickim konfrontacijama i nadmudrivanjima. Gledati emisije Olje Beckovic je postalo samo bespotrebno tracenje vremena. Barem za one koji u mrznji prema vladajucoj oligarhiji ili, opoziciji, ne vide nikakvu svrhu.

        1. Pa da li te neko tera da gledaš kad imaš na PINKU toliko emisija za tvoj prefinjeni ukus i intelektualnu veličinu.

      3. Ha, ha, u “Utisku Nedelje Za Ometene U Razvoju“ na Pinku, ne gostuju i jedni i drugi, nego su to sve samo alotropske modifikacije unapređenih šešeljoida. E sad, što znaju maltene da se pobiju pred kamerama (Čanak&Šešelj) ne znači da su baš neistomišljenici, objedinjuje ih zajednička ljubav prema Velikom Vođi sa manje ili više žara…

      4. Pepe stvarno se oseceas kao Pepe.a i svaka izgovorene je kao od Pepea .Pepe je doduse sharamantan Francuz ,a neke vase konstatacije su vise nemacko baronske (vucicevske( i tangiraju istinu sa udaljenoscu koja se meri godinama svetlosnim.

    4. Apsolutni plagijat kao i sve što je u vezi sa ovom nakaradnom i prevarantskom vlašću.

      1. Ako u Hit Twitu ima “raznih”,pa što se onda i neko iz vlasti ne pojavi u Utisku nedelje!

        1. U hit tvitu nema normalnih samo „raznih“, a kod Olje ne dolazi niko iz vlasti zato sto nisu navikli da odgovaraju na pitanja koja nisu sami sebi postavili.

    5. Ne kaže se ,,vladalac“, pravilno je reći „vladalista“ (vidi npr. „finansista“ i sl. iz iste porodice zvanja i zanimanja).

        1. Semenčica, surdulica… (crtani film Duško dugouško, kad Hasan ne može da se seti „Sezame, otvori se…“

          Mala digresija… Izvinjavam se.

          Videćemo ishod. Olja je iskusna i ne verujem da se na tužbu olako odlučila.

    6. Ne bih se složio sa tobom(Ql), redovno oni gube sudske sporove(vlast), samo ih ne objavljuju u medijima.
      Ubjeđen sam da će Olja ovo dobiti na sudu!

    7. Odlučuje ako mu mi damo. Sledi Oljin primer i reci NE gde god treba, i neće on odlučivati o svemu.

    8. Dobice Olja spor, intelektulna svojina je neprikosnovena. Kao sto je informer izgubio spor kad je hteo da se zove insajder.

    9. E, nece da moze. „Ceracemo se jos“ sto rece gospodin Matija. Jedom ovo ludilo mora da stane i da jednom Srbija postane drzava. Pozdrav gospodji Beckovic

    10. Pa da ti ga rwknem. Ako je tamo neki Švajcarac pre par stotina godina napravio sat, to ne znači, da tamo neko Francuz, Nemac ili Japanac, ne mogu ili ne smeju da naprave sat, pa makar i bolji. Da li to znači, da Švajcarci treba da tuže sve one, koji prave satove a nisu Švajcarci. Pa što ne tuži Ivana Ivanovića ili Kesića ili onog bilmeza Lava. Pa sli oni sede levo a gosti desno. Svi oni pitaju a gosti odgovaraju. Kako to leba ti, možeš da patentiraš talk show. Pa u Americi postoji 15 istih emisija na 15 različitih kanala, potpuno istih, samo su voditelji različiti a gosti šetaju od jednog do drugog. Ovoj usahloj i dosadnoj smaračici, puko živac, jer hit tvit ila 5 puta više gledalaca a ova sparušena baba devojčica, ima auditorijum i gledanost kao i reklame za parizer. Propalu emisiju više niko ne gleda, pa je Roki postao malo nervozan. By the way, Bradićka je mnogo bolja riba. Ovu je bre, tesko gledati, duže od 40 sekundi. Posle Hit Tvita, se vratim malo na Utisak… čisto da vidim šta se kuva ove nedelje za ručak u Djiletovom i Šoletovom kazanu

      1. A da ipak ne komentarišete nešto u šta se ne razumete uopšte (autorska prava i intelektualna svojina)?

        Pritom bih rekao da se ne razumete ni u žene, ali svestan sam da ukusi postoje najrazličitiji. Stoga je taj deo Vašeg komentara samo neumesan.

        1. Komentar mu je neumesan, a pokazao je i kolika je neznalica, časovnike su pre Švajcaraca pravili čak i Turci 🙂

  2. re: Viši sud u Beogradu će u parničnom postupku na osnovu svih predloženih dokaza i činjenica utvrđivati da li su koautori emisije Hit tvit izvršili preuzimanje originalne idejne koncepcije i bitnih segmenata emisije Utisak nedelje te da li je na taj način došlo do povrede autorskog prava autorke Olje Bećković.

    Ne samo da je povređeno njeno autorsko pravo nego je i zloupotrebljen koncept emisije „Utisak nedelje“, jer se emisije „Hit tvit“ izvode kao predstave sa prethodno utvrđenim ulogama koje treba da predstave kako navodno postoji javna rasprava na servisima koji koriste nacionalne ferkvencije.

  3. Uuuuu Olja, ovo ti nije bas trebalo…. neka ih, neka budu blede kopije, kao sto i jesu blede kopije svega sto vredi i valja a kopija nikada nece biti orginal…

  4. Tako je..Sud mora da posveti pažnju poštovanjima zakona.. Nisam sigurna koliko su sudije edukovane za zaštitu intelektualne svojine, autorskih prava, ali hajde počnemo da im pomažemo

  5. Ne verujem da će sudski veštaci i sudije smeti da rade profesionalno, čak i ako je taj HIT TVIT fotokopija Utiska nedelje.

  6. Svaka čast Olji, ali odmah da naglasim, od toga nema ništa. Emisije nisu identične, a Olja ne poseduje pravo da niko osim nje pravi političke emisije sa gostima uživo. Pozdrav

    1. Ako si ti advokat ja sam Božić bata. Hit tvit je pokušaj da se iskopira Utisak nedelje, samo su promenili redosled prikazivanja utisaka. Niko nikome ne brani da pravi emisije sa gostima uživo. Imate „Ćirilicu“, „360 stepeni“, Jovićevićkinu emisiju, pa niko nije iskopirao koncepciju emisije. Ovima ni to nije bilo dovoljno nego su i termin morali da poklope.

    2. Emisije jesu identicne,lista predloga o kojima komentarisu gosti u studiju,glasovi gledalaca itd.Ako nista drugo syd bi morao da Pink obaveze da u odjavnoj spici ove emisije napisu da je po ideji Olje Beckovic.Da se zabrani ovakav format Hit tvita bila po najispravnija odluka ali…

    3. Slab si ti advokat.
      Ili: ako si zaista advokat, sudeći po ovom što si napisao, nećeš se ti hleba najesti od advokature.

  7. Neukusno je koliko se trude da upropaste „Utisak nedelje“.Sve su to oni lepo dogovorili,uz kaficu,i spuštene roletne,ona mafijašica Bradićeva i Vučić.

  8. Odavno smo vec videli da ta ekipa ne ume nista drugo da radi nego da kopira. Od politickih programa, do doktorata i tv emisija. Bese i neki njihov nazovi humorista koji je imao svoj show po ugledu na neki vec postojeci. Ne znam da li smem da spominjem imena.

  9. Ne verujem u Deda Mraza, ali verujem u Božić Batu! Dakle, verujem da Olja neće dobiti ovaj spor, bar ne za vakta Vladaoca ( tačnije: Diktatora! ). Verovatnije je da će se sve ovo rastezati dok se On ne strmekne sa trona, a onda će se Hit Tvit HITNO ugasiti. HAUG!

  10. Bravo Olja. Jasno je da je Hit tvit apsolutna autorska kopija tvog Utiska nedelje i to cak i svaki slepac moze da vidi. Tesko da ces dobiti spor, ali to sa pravdom nikakve veze nema. Upravo zbog toga sto si takva, trebalo bi da nastavis zapoceto.

  11. Gospodja vodi interesantnu emisiju bira goste koji su protiv vlasti a i slusaoci koji se jave tel njih prekida kako njoj odgovara cujemo svasta istine neistine kakve veze ima emisija na Pinku totalno različito slično gosti glasanje takodje bez veze sudije je.

    1. Nista te nisam razumeo, a verujem ni ti sam sebe. Na cemu si, nemoguce da je u pitanju samo sendvic.

    2. Baš Vam hvala što ste toliko izobraženi, vidi se da razlikujete veliko slovo od malog.

    3. Vrati se u osnovnu školu kod Nade Aždaje, očigledno je da nije bila dovoljno aždaja u tvom slučaju. A svi dobro znamo da je Centralna Otadžbinska Uprava unapređenih šešeljoida izdala zabranu svim svojim AV klonovima, da se pojave u emisiji kod Olivere…

  12. Nažalost Olje Bećković sud ne može da naloži ljudima u Srbiji da je gledaju. Jednostavno treba da se pomiri sa time da joj je emisija zastrela a gosti atratktivni samo za njene istomišljenike kojih je sve manje.
    Čak i da dobije na sudu i dalje se ništa neće promeniti…jednostavno joj je emisija loša iako sam verovao da će za vreme pauze smisliti nešto novo ona je samo isplagirala sebe.

    1. slazem se – zove istomisljnike – stalno pokusava d proturi svoju tezu/ideologiju – nije joj izgovor ni to [to vlast ne \eli da dolazi kod nje / ima toliko neistomi[ljenika i van vlasti i opozicije – setila se da tu\i sad kad joj opada gledanost / i ja sam prestao da gledam un – a taj hit tvit nekada i pogledam

    2. Ha, ha, kakvo “stručno“ botovsko kritičko mišljenje! A zabrana rada Olji Bećković i njenoj emisiji na tv-u, se na naprednjačkom jeziku zove : PAUZA!

  13. Društvo sprovodi nasilje,i mi ne znamo šta je istina.Ja sam pristao na igru,ali i dalje ne znam ništa više.

  14. Eeeee, kad bi mi neko objasnio u čemu je razlika? Četničko orgijanje na „Novoj“ i četničko orgijanje na „Pinku“. Miss. Bećković je pokazala svoj politički stav kada je na red došla emisija o „ugroženim srpskih svetinja u Crnoj Gori“. Ne može niko iz sopstvene kože. Istina njeni gosti su nešto liberalniji, ne u toj emisiji, ali ipak su u pitanju samo nijanse. I Verica Bradić dovede Čedu, Čanka, pa čujemo ponešto pametno. Ćerka vojvode Matije je pionir primene metode ispiranja srpskih mozgova četništvom. Sve drugo je prikrivanje, uzdržavanje teškom mukom. Zato, neću pustiti za njom suzu, kao što nisam ni kad su je najurili prošli put. Bez gostiju, kad ostane sama sa olovkom i praznim papirim, tanko. Pokazala je to u NIN-u.

  15. Haha pa sad kao niko nema pravo da napravi emisiju sa predlozima i uključenjem gledalaca…kao kad bi Jamy Oliver tuzio naše kuvare na TV-u.
    “Demokratija”po shvatanju Olje Bećković,glumice u pokušaju

    1. Ima pravo, samo to mora da plati onome ko je emisiju izmislio i patentirao. A taj Jamy i treba da tuži naše kuvare, ako ni zbog čega drugog, onda zato što nisu bili u stanju ništa da smisle svojom glavom, nego prepisali, po pravilu nakaradno, od njega.

  16. Ovi sada kradu, za Boga ne znaju. „Kome zakon lezi u topuzu trgovi mu smrde necovjestvom“. Mozda se neko i prepozna u Njegosevim stihovima.

  17. Iskreno podrzavam bivsu koleginicu Studija B, ali ne verujem da ce uspeti. Ovo je Srbija. Tesko ce moci protiv nekoga ko se otvoreno stavio u sluzbu propagande vlasti. Pozdrav Olji.

  18. Kad se pogleda kompletan dosadašnji AV „uradak“, među koje spada i Hit twit, sve predstavlja masovnu laž pomešanu sa plagijatima, krađom i otimačinom. Kad bi sa njega svukli to političkantsko-lažljivo-plagirano odelo videli bi svi da je on u stvari u pitanju samo jedan probavni trakt – odnosno praznina. Takvi su mu i svi saradnici!

  19. Taj hit tvit je mogao da uzme licencu , ako je zeleo po zakonu. Na tv odavno postoje kvizovi, ali je onaj “ zelite li da postanete milioner“ takav, da mozete da ga preuzmete samo ako platite licencu. Jer taj koncept pripada onom ko ga je patentirao. Isto je sa Utiskom nedelje. To sto hit tvit radi je cista kradja.

  20. Mislim da će Željko Mitrović ponovo morati da dreši kesu, ali ne da plaća odštetu za krađu već da reši problem kao što je rešio problem svoga sina koji je ubio devojčicu automobilom i pobegao ne pokušavajući da možda pomogne unesrečenoj, nisam siguran da je taj spor rešen ali znam da je Mitrović junior na slobodi.

  21. Botove lako prepoznaš po nepismenosti. To je taj SNS kadar!
    Retko gledam Utisak, jer više nemam stomak za to, a Pink je sklonjen sa mog programa 2000. godine. Do tad sam gledala filmove i serije, jer se Nemeček stvarno trudio.

  22. Radio Šabac će tužiti Olju Bećković zbog plagijata i protivzakonitog prisvajanja intelektualne svojine. Naime, Radio Šabac je još početkom 80-ih godina prošlog veka u svojoj emisiji “ Pozdravi, želje i čestitke“ patentirao direktno uključivanje slušalaca u pomenutu emisiju uz mogućnost da direktno u programu iskažu želje i utiske.

  23. A zašto Olji smeta tamo neki Hit-tvit, kad svi mi gledamo samo njen Utisak Nadalje?

  24. Bravo Olja! Ukoliko imalo postoji pravna drzava trebalo bi da dobije spor.
    Nije bas morika na bager…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.