Olujni vetar odneo krov, obarao drveće i oštetio automobile u Valjevu 1Foto: Kolubarske.rs

 

Olujni vetar, koji je dostizao brzinu od 70 kilometara na čas, nosio je krovove i obarao drveće u Valjevu. Prema prvim informacijama u toku večeri bilo je više od 30 intervencija, više od polovine u užem delu grada, piše Portal Kolubarske.rs.

Sa stambene zgrade u Čačanskoj ulici olujni vetar je odneo limeni krov koji je pao na tri parkirana automobila. Pričinjena je velika materijalna šteta.

Kako Kolubarske saznaju sinoć je pet ekipa vatrogasno-spasilačke jedinice bilo na terenu.

Najviše intervencija je bilo na Petom puku, u naseljima Kolubara 2 i Zbratimljeni gradovi, u Petnici…, navode Kolubarske.

Drveće je palo na nekoliko automobila i saobraćajnice, a prema rečima vatrogasaca oštećeno je i nekoliko dalekovoda što je izazvalo manje požare. Pojedini delovi grada ostali su bez struje.

Nevreme praćeno jakim vetrom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je oko 20 časova Valjevo.

Olujni vetar odneo krov, obarao drveće i oštetio automobile u Valjevu 2
Foto: Kolubarske.rs

Prema podacima valjevske meteorološke stanice olujni vetar je duvao brzinom od 70 kilometara na čas, za 40-ak minuta palo je 10 litara kiše po metru kvadratnom.

Maksimalna temperatura juče u Valjevu bila je 35 stepeni, dok je u 21 čas, nakon nevremena koje je zahvatilo Valjevo, izmereno 20 stepeni, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari