U Valjevu podneto 16 prijava zbog štete koju je napravilo olujno nevreme 1Foto: Kolubarske.rs

 

Oluja koja je pre deset dana pogodila Valjevo nanela je štetu u gradu, ali i u prigradskim naseljima i okolnim selima. U nevremenu su oštećeni automobili, krovovi kuća, plastenici, polomljeno je drveće. Šteta još uvek nije procenjena, rečeno je redakciji Portala Kolubarske.rs u Gradskoj upravi.

Zamenica načelnika Gradske uprave Branka Rosić odgovorila im je da je Komisija za procenu šteta primila 16 prijava štete koju je napravilo olujno nevreme.

Najviše prijava, ukupno osam, odnosi se na prokišnjavanja stanova zbog oštećenog krovnog pokrivača ili pomeranja crepa. Šest automobila je oštećeno jer su na njih pali dimnjaci ili stabla drveća. Prijavljena su i oštećenja zasada i plastenika, tri prijave se odnose na četiri plastenika i zasad maline. Građani su prijavili i oštećenje dimnjaka i kalkana, navode Kolubarske.

– Komisija za procenu štete je već sutradan nakon oluje, 20. jula bila na terenu kako bi utvrdila razmere štete na teritoriji grada o čemu je 21. jula sačinjen izveštaj i dostavljen načelniku Gradske uprave. Komisija nije izračunavala preliminarnu procenu štete jer je bilo očigledno da razmere nepogode nisu na nivou koji bi opravdao uvođenje vanredne situacija i eventualno obraćanje Vladi Republike Srbije za pomoć, kaže Rosić.

Na sajtu Grada objavljeno je obaveštenje da građani o šteti nastaloj kao posledica elementarne ili druge nepogode treba da obaveste predsednika mesne zajednice ili da zahtev predaju na šalteru pisarnice u Gradskoj upravi grada Valjeva.

U slučajevima kad se očekuje hitno postupanje građani treba da pozovu na telefon 014/243-273, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari