Omiljena srpska banja danima bez vode: Na plus 40 jedna cisterna gasi žeđ turistima i meštanima 1Foto: Glas Zaječara

Sokobanja je već pet dana navodno bez vode, tvrde meštani. Zvaničnog saopštenja nema osim šture informacije na lokalnom portalu iz Sokobanje.

Stanovnici većeg dela Sokobanje već pet dana su navodno bez vode. Predsednica OO “Demokratske stranke” iz Sokobanje kaže za Danas da je razlog, navodno zamućenje reke Moravice, a veliki problem je nedostatak informacija iz JKP “Napredak”.

“Zbog zamućenja Moravice u Sokobanji je već nekoliko dana isključena fabrika vode. U većem delu Sokobanje već pet dana nema vode. Situacija je veoma ozbiljna jer je turistička sezona u jeku, a ovih dana su i velike vrućine”, ističe Tanja Nikolić, predsednica OO “Demokratske stranke” u Sokobanji.

Prema njenim rečima u ovakvoj situaciji je neophodno da rukovodstvo JKP i opštine bude u stalnoj komunikaciji sa građanima, i da donose posebne mere kako bi makar u nekom delu dana građani dobili vodu, kao i da na velikom broju mesta budu obezbeđene cisterne za snabdevanje vodom.

Omiljena srpska banja danima bez vode: Na plus 40 jedna cisterna gasi žeđ turistima i meštanima 2
Foto: Tanja Nikolić

“Ali u JKP-u se, uglavnom, ne javljaju na telefon i osim jednog šturog saopštenja preko lokalnog portala nemamo drugih informacija. Obezbeđena  je jedna cisterna koja u različitim terminima u gradu obezbeđuje vodu. Nezvanično sam dobila informaciju da je fabrika vode danas uključena i da se očekuje da u večernjim časovima građani dobiju vodu”, kaže ona za Danas.

Predsednica OO “Demokratske stranke” ističe i to da je SNS, 2016. godine došao na vlast sa obećanjem da će pitanje vodosnabdevanja rešiti već u prvoj godini vlasti.

“To se do današnjeg dana nije desilo. Prioritet Sokobanje je okupljanje stručne javnosti kako bi konačno dobili pravi projekat koji će jednom za svagda rešiti pitanje vodosnabdevanja”, navodi ona.

Kako se navodi u saopštenju preduzeća „Napredakˮ od 29. juna dostavljenog redakciji Sokobanja press, Fabrika vode „Carinaˮ imaće dvodnevni prekid rada. Prekid u radu najavljen je za 29. i 30.jun.

Kako stoji u obrazloženju uzrok je veliko zamućenje reke Moravice koje je nastalo usled padavina. Dodaje se i to da će gašenje fabrike biti iskorišćeno za radove na tranzitnim pravcima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.