Opozicione stranke u Novom Sadu zatražile zaštitu uzbunjivača Nataše Prišić koja je "razotkrila kriminalne radnje u Elektroprivredi Srbije" 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Gradski odbori pet opozicionih stranaka u Novom Sadu zatražili su danas od policije i tužilaštva da hitno pronađu počinioce podmetnutog požara kod kuće uzbunjivača javnosti Nataše Prišić, navodeći da je ona žrtva politički motivisanog nasilja, jer je „razotkrila kriminalne radnje u Elektroprivredi Srbije“.

Novosadski odbori Nove Demokratske stranke Srbije (DSS), Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije (POKS), Narodne stranke (NS), Dveri i Dosta je bilo naveli su u zajedničkom saopštenju da je Novi Sad tokom 12 godina vladavine Srpske napredne stranke (SNS) postao grad sa najviše slučajeva agresije i nasilja koje je politički mitivisano, u kojem kriminalci seku kolač u Gradskoj kući na slavi grada i u kojem su građani na nedeljnom nivou svedoci premlaćivanja političkih protivnika, kamenovanja opozicionih stranačkih prostorija i progona zaposlenih u javnom sektoru ukoliko su protivnici vlasti.

„Ovaj slučaj podmetanja požara je očigledan dokaz da SNS nije naučio lekciju sa zadnjih izbora u decembru kada je svega 39 odsto Novosađana glasalo za tu stranku, a na sledećim će još lošije proći“, poručili su novosadski odbori Nove DSS, POKS, NS, Dveri i Dosta je bilo.

Pomoćni objekat u Sremskoj Kamenici koji je koristila Nataša Prišić izgoreo je u četvrtak u požaru, a ona je za to optužila vlast.

Nataša Prišić je pre dve godine postala poznata široj javnosti kada je iznela navode o malverzacijama u EPS-u, o kojima je svedočila kao radnica Sektora za unutrašnju kontrolu i bezbednost. Takođe je iznela optužbe na račun rukovodstva EPS-a, posebno funkcionera SNS-a iz Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari