Opsadno stanje za stanare Baba Zlatine ulice u Vranju 1Raskopana Baba Zlatina u Vranju. Foto:V.Ristić/Danas

Posle obilnih kiša poslednjih dana i zahtevnih radova na sređivanju vodovodno kanalizacione mreže stanari Baba Zlatine ulice u centru Vranja nalaze se u opsadnom stanju, često i bez vode, ali i bez higijenskog pristupa svojim domovima.

Započeti radovi na rekonstrukciji Baba Zlatine ulice u kojoj se nalazi i rodna kuća pisca Borisava Stankovića, kao i kuća sveštenika Justina Popovića odvijaju se tako da su građani u ovoj uskoj gradskoj ulici, nekadašnjem sokaku suočeni sa velikim komunalnim problemima.

Stanovnici koji imaju porodične kuće u ovoj ulici požalili su se novinaru Danasa na „potpunu odsečenost od gradskog jezgra“. Navode da su često bez vode, kao i da im se ne iznosi smeće iz domaćinstava.

Nadležni navode da se radovi „odvijaju u skladu sa planovima uređenja kanalizacione i vodovodne mreže i apeluju na građane da budu strpljivi“.

Rekonstrukcijom je predviđeno da u ovoj ulici koja nosi ime po Zlati koja je nakon smrti oca i majke očuvala pisca Boru Stankovića, da bude postavljena kaldrma iz vremena kada je Vranje bilo pod Osmanlijskom okupacijom. Završetak rekonstrukcije očekuje se na proleće.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari