Da zajedničkim radom i sluhom za svakodnevne probleme građana može mnogo toga da se postigne, dokaz je opština Petrovac na Mlavi.

Upravo zbog svakodnevnih problema građana ovde nije bilo mnogo mesta za visoku politiku, pa je tako u Petrovcu na Mlavi u Srbiji prvi put formirana koalicija SPS-a i DS-a. Takođe, ovde je prvi put konstituisan Nacionalni savet Vlaha. A o daljim planovima za Danas govori predsednik opštine Radiša Dragojević.

– Predstoji projekat rekonstrukcije gradskog vodovoda koji podrazumeva zamenu cevovoda u dužini od 18 kilometara, izgradnja fabrike i rezervoara vode. Investicija je vredna 4,5 miliona evra, od toga je 3,8 obezbedila EU, a 700.000 evra opština. Zatim sledi regulacija reke Mlave, koja podrazumeva izgradnju i rekonstrukciju mosta u vrednosti od 2,5 miliona evra. Takođe, predstoji nam modernizacija putnog pravca prema Žabaru u dužini od sedam kilometara. Ova investicija je vredna 120 miliona dinara. Krajem jula osam izbegličkih porodica biće useljeno u montažne kuće. U međuvremenu je završena i izgradnja objekta sa 24 stana za izbeglice. U centru grada u toku je izgradnja stambeno-poslovnog prostora sa četiri etaže, u okviru kojeg će za potrebe biblioteke biti obezbeđeno 350 kvadratnih metara. Od investicija bih takođe izdvojio i radove na tri sportska terena, u selima Starčevo, Pankovo i Busaru.

Kako ocenjujete saradnju sa lokalnim medijima i koliko ekonomska kriza utiče na opstanak lokalnih medija?

– Imamo veoma dobru saradnju sa svim lokalnim medijima, a što se tiče krize, ona može i da utiče na lokalne samouprave, odnosno njihov opstanak. Podsetiću da je zbog krize opštini Petrovac na Mlavi uskraćeno 40 miliona dinara, a to bi sigurno otišlo u još investicija. Ipak, istakao bih da smo zahvaljujući građanima i izdvajanjima ličnog dinara, uspeli zajedno da završimo neke investicije, kao što je rekonstrukcija Doma kulture u selima Vitovnica, Dubočka, Pankovo i Trnovče.

Nedavno je formiran Nacionalni savet Vlaha i vi ste izabrani za predsednika. Koji su dalji planovi?

– Do sada smo izabrali zamenika i pet potpredsednika Nacionalnog saveta, a predstoji izmena Statuta i izbor članova Odbora, kao i donošenje programa rada.

Najbolja opštinska organizacija SPS-a

SPS nedavno je proslavila 20 godina rada. Potpredsednik Vlade Ivica Dačić je čest gost u Petrovcu na Mlavi, a SPS tradicionalno ima najbolje rezultate u celoj Srbiji baš ovde. Kako to objašnjavate?

– Dačić je čest gost jer smo najbolja opštinska organizacija po rezultatima. Jedinstvena formula našeg uspeha je to što smo opravdali poverenje i ispunili obećanja. Osim toga, ostali smo jedinstveni u partiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari