Opština Bela Crkva decenijama je bila nepravedno zapostavljena. Vlada Vojvodine je rešila da ispravi ovu nepravdu, i zato smo u proteklih godinu dana u razvoj infrastrukture u ovom kraju uložili gotovo 130 miliona dinara. Ovim novcem rekonstruisano je jedanaest ulica, od kojih veći deo nikada do sada nije bio asfaltiran, izgrađeni su vodovod i kanalizaciona mreža u naselju Jagodara, i na jednom od sedam belocrkvanskih jezera, Vračevgajskom jezeru – rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić koji je u Beloj Crkvi otvorio saobraćajnice, kao i vodovodne i kanalizacione mreže koje su izgrađene i rekonstruisane sredstvima vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja.

Reč je investiciji od 130 miliona dinara, najvećoj koja je u poslednjih trideset godina usmerena u ovu banatsku opštinu. Pajtić je naglasio da je ulaganje u infrastrukturu veoma važno, ne samo zato što stvara preduslove za kvalitetniji život ljudi, već i preduslove za razvoj privrede, poljoprivrede i turizma.

– Opština Bela Crkva ima velikog potencijala u svim ovim oblastima i krajnje je vreme da taj potencijal bude iskorišćen na pravi način – rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić dodavši da ova opština posebnog potencijala ima u oblasti turizma jer ima sedam jezera, zbog kojih ovaj kraj godišnje poseti gotovo pola miliona turista iz susedne Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari