Opština Kladovo ustupila vatrogascima vozilo i prateću opremu 1Foto: Opština Kladovo

Vatrogasno – spasilačka jedinica Kladovo zahvaljujući projektu “Razvoj interventne infrastrukture i zajedničkih usluga u vanrednim situacijama u prekograničnom području Drobeta Turnu Severin – Кladovo “ kroz IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, dobila je vozilo i prateću opremu.

Navalno vatrogasno vozilo sa protivpožarnim sistemom visokog pritiska kladovskim vatrogascima na neodređeno vreme i bez naknade ustupila je na korišćenje Opština Kladovo, kao i dve infracrvene kamere, dva kompleta izolacionih aparata, pet potapajućih pumpi za otpadnu vodu, dve barijere za odbranu od poplava na samonaduvavanje, jedan dizel agregat jačine 5 kW i jedan komplet alata za vanredne situacije.

Dobijeno vozilo i oprema, kako kažu nadležni, doprineće jačanju spremnosti i kapaciteta i efikasnijem delovanju tokom angažovanja na terenu pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice.

Prekogranični IPA projekat “Razvoj interventne infrastrukture i zajedničkih usluga u vanrednim situacijama u prekograničnom području Drobeta Turnu Severin – Кladovo “ zajednički su realizovali  Opština Кladovo i Drobeta Turnu Severin iz Rumunije.

Opštini Кladovo kao partner na projektu pripalo je 264.300 evra, dok su projektne aktivnosti koje je realizovao rumunski grad Drobeta Turnu Severin, kao vodeći partner finansirane sa skoro 450 hiljada evra.

Kladovski vatrogasci su inače u avgustu imali pune ruke posla gaseći 44 požara na oko 3,5 hiljade hektara kada su goreli makija i nisko rastinje, biljni ostaci, šume, ali i ekonomski i građevinski objekti.

U tome su imali pomoć kolega vatrogasaca iz čitave Srbije, kao i članova Interventne vatrogasne jedinice sa HE “Đerdap 1” , pripadnika Dobrovoljnih vatrogasnih društava “Grabovica” i “Kladovo” i mehanizacije javnih preduzeća “Komunalac” i “Jedinstvo” iz Kladova. Pripadnici Vatrogasno – spasilačke jedinice Kladovo su u ovoj godini 127 puta intervenisali na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari