Užički vatrogasci i spasioci obeležili svoj dan 1Foto: Privatna arhiva

Užički vatrogasci-spasioci, povodom 17. septembra, Dana Sektora za vanredne situacije i svoje slave Neopalime kupine, priredili su taktičko-tehnički zbor i javnu pokaznu vežbu spasavanja i gašenja požara.

U tim aktivnostima, na užičkom Trgu partizana, osim pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice, učestvovali su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Crvenog krsta iz Užica.

Užički vatrogasci i spasioci obeležili svoj dan 2
Foto: Privatna arhiva

Slavlju su prisutvovali mnogobrojni građani Užica i mališani iz užičkih vrtića, koji su radoznalo razgledali vozila i opremu, družili se sa vatrogascima-spasiocima, koji su za njih, na kraju, priredili i zabavu sa vatrogasnom penom.

Užički vatrogasci i spasioci obeležili svoj dan 3
Foto: Privatna arhiva

„Tokom cele ove sedmice organizovali smo niz aktvnisti povodom Dana Sektora za vanredne situacije i naše slave. Organizovali smo edukacije za građane, decu predškolskog uzrasta, učenike osnovnih škola i Umetničke  škole, kao i likovni konkurs „Budi i ti heroj vatrogasac“ i učestvovali u akciji  dobrovoljnog davalaštva krvi“, objasnio je Saša Cicvarić, načelnik Sektora za vanredne situacije Užice.

On je podsetio na to da su užički vatrogasci-spasioci, za koje je rekao da su „pravi heroji“, kao deo srpskog tima bili angažovani u više akcija spasavanja u inostranstvu – u Turskoj, nakon razornog zemljotresa, Grčkoj tokom gašenja požara i drugim akcijama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari