Organizatori očekivali veći broj građana: Završen protest protiv aerozagađenja u Beogradu (FOTO/VIDEO) 1Facebook Eko straža

Protest zbog aerozagađenja, u organizaciji neformalne ekološke grupe građana Eko straže, završen je danas posle sat vremena, a organizatori kažu da je važno da se održava kontinuitet u borbi za zdravu životnu sredinu.

Organizatori su naveli da su u parku u blizini hotela Bristol očekivali veći broj građana kako bi se probudila svest da je zagađnje, pogotovo u zimskim dana, svakog danas sve veće

Okupljeni su nosili transparente „Vazduh je opasan“, „Pažljivo diši, opasno po život“, „Za našu decu“, „Sloboda Beograda“

Agencija Fonet prenela je i da među građanima su bili i predstavnici opozicionih stranaka.

Eko straža prethodno je pozvala građane da se 4. decembra u nedelju okupe na Savskom mostu na protestu protiv aerozagađenja.

– Trogodišnja borba za bezopasan vazduh se nastavlja. Protest prebrojavanja je zakazan za 4. decembar. Ukoliko nas se skupi 30.000 znaćemo da imamo dovoljno jaku kritičnu masu za radikalizaciju i šest dana kasnije zatvorićemo pet beogradskih mostova – naveli su organizatori.

Oni su kazali da je „Sada pravo vreme da vidimo koliko nas ima, nemojte se bojati, jer sigurnost je upravo u brojevima“.

Organizatori su na društvenim mrežama objavili i fotografije sa današnjeg protesta uz poruku „Hvala svima koji su danas došli na protest uprkos košav“.

– Do kritične mase ćemo doći kad tad. Ima nas i biće nas sve više – poručili su.

Organizatori očekivali veći broj građana: Završen protest protiv aerozagađenja u Beogradu (FOTO/VIDEO) 2
Facebook eko straža

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari