Oslobođenje smo proslavili uz čašicu rakije

* Moja brigada je bila na levom krilu fronta, uz Dunav prema Drini, preko Čukarice smo ušli u Beograd i tu je bilo najviše teških borbi, jer je uz Kalemegdan to bio jedini izlaz za Nemce
Živan Žika Stojšić (97), jedan od poslednjih živih oslobodilaca Beograda, za Danas

Ostavite komentar


  1. Priča za naivne balkance. Šta bi bilo kad bi bilo?
    A da su gledali svoja posla, ne bi 1.2 mil. stradalo, a možda bi sada predsednik (ili Kralj) npr. Novog Zelanda ili Kanade bio Srbin.
    Ali šta ćeš: Srbi su evropski prvaci u fajsbuku.
    Iver ne pada daleko od klade.

  2. …i tako počinje komunistička okupacija Srbije, masovna ubistva, progoni, konc-logor Goli Otok, komadanje teritorije, oduzimanje prava, i traje do dan danas, a deca "crvene buržoazije", prava i ideološka, pišu bajke u svom dnevnom listu Danas….e, doći će sloboda, doći će dan kada ćemo čitati vesti o vašim suđenjima za veleizdaju i fašističku mržwu prema Srbima. uzdravlje, spremam kokice, unapred se radujem….

  3. E da je danas ovakvih srba.jeste li culi fasisti sta je reko ko ih je "pomagao" kod drine.hvala ti deda sto si se borio za nasu slobodu koja je nasom greskom izgubljena jos 91.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.