Osnovni sud u Nišu ponovo osudio muškarca na pet godina zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad devojčicama 1Foto: Sajt Osnovnog suda u Nišu

Niški Osnovni sud osudio je na ponovljenom suđenju na pet godina zatvora Nišliju S. N. (63) zbog toga što je u septembru prošle godine na dečjem igralištu u Nišu dodirivao po intimnim delovima tela dve devojčice, od sedam i osam godina, potvrđeno je za Danas u sudu.

“Okrivljeni S.N. nepravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina zbog dva krivična dela nedozvoljene polne radnje. Izrečene su mu i posebne mere bezbednosti – zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maololetna lica, obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta i boravišta, kao i obavezno lečenje od alkoholizma”, rekao je portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

On je precizirao da se posebne mere bezbednosti sprovode najduže 20 godina posle izvršene kazne zatvora, a da će se opravdanost mera ispitivati na svake četiri godine od početka primene.

Nišlija S. N. je uhapšen 23. septembra 2021. godine zbog sumnje da je tri dana ranije na dečjem igralištu u Naserovoj ulici dodirivao dve devojčice po intimnim delovima tela.

Devojčice su prišle da se poigraju sa njegovim psom.

Slučaj je otkriven nakon što su se one požalile roditeljima, a počinilac je identifikovan pregledom snimaka sa nadzornih kamera na obližnjim zgradama.

Osnovni sud u Nišu ga je u decembru prošle godine osudio na pet godina zatvora, uz izricanje identičnih mera bezbednosti kao u ponovljenom suđenju.

Viši sud je usvojio žalbu njegovog branioca i vratio predmet na ponovno suđenje kako bi se činjenično stanje i pojedini iskazi detaljno razjasnili.

Okrivljeni se pravdao da je pre nego što je izveo psa u šetnju “popio pola litra rakije”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari