Osnovni sud u Novom Sadu odbacio tužbu suvlasnika Galensa protiv Dragane Arsić 1foto: Marko Ristović

Osnovni sud u Novom Sadu odbacio je tužbu suvlasnika „Galensa“ Nebojše Petrića protiv aktivistkinje Dragane Arsić iz Pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“.

Odluka suda je prvostepena i videćemo da li će se Petrić žaliti, ali za sada on neće dobiti ono što je tražio, a to je naknada nematerijalne štete za povredu ugleda i časti i nanošenje teške duševne boli, uz odštetni zahtev od 800.000 dinara.

Sud je obavezao Petrića i da tuženoj naknadi troškove sudskog postupka.

„Sutkinja je odbila je tužbeni zahtev za nadoknadu nematerijalne štete i to, za povredu časti i ugleda 400.000 dinara, za pretrpljen strah 200.000 dinara i  za povredu prava i sloboda ličnosti – prava na imovinu 200.000 dinara. Obrazloženje presude je na 38 stranica. Idemo dalje, samo pozitivno i borbeno za javni interes, za pravo i pravdu“, rekla je Arsić.

Podsetimo, bračni par Nebojša i Sanja Petrić, suvlasnici kompanije „Galens“, podneli su pet tužbi protiv ekoloških aktivista koji su javno ukazivali na spornu gradnju stambenog kompleksa koji podižu u zaštićenom području Fruške gore.

Ime Dragane Arsić osnivačice pokreta pokreta Odbranimo šume Fruške gore nalazi se na svih pet optužnica. Dve su kolektivne, zajedno sa još troje aktivista, a tri samo protiv nje.

Zaključen je još jedan postupak po tužbi suvlasnice Sanje Petrić protiv aktivista Pokreta OŠFG i Udruženja „Fruškać“ za smetanje državnine.

Osim toga, Sanja Petrić je odustala od privatne krivične tužbe protiv aktivistkinje Dragane Arsić u kojoj je tražila kaznu od godinu dana zatvora.

Nevladina organizacija Građanske inicijative kompaniju „Galens“ je nominovala za titulu „Korporativni siledžija godine“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari