Protiv direktora privrednog društva „Vip kompanije“ Z. P. i direktora „Internal investmenta“ J. P. podneta je krivična prijava koja ih tereti da su oštetili budžet Srbije za više od 186 miliona dinara.

Prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici je podnela poreska policija zbog sumnje da su utajili porez i izvršili krivično delo neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreskih kredita.

Kako se navodi u saopštenju, Z. P. je u saradnji sa J. P. od januara 2008. do juna 2009. nabavio robu vrednu oko 208 miliona dinara koju je kasnije prodao za gotov novac bez evidentiranja prometa u poslovnim knjigama „Vip kompanije“.

Kako bi prikrio ilegalne radnje Z. P. je simulovao prodaju dobara po sniženim cenama „Internall investmentu“ i u podnetim poreskim prijavama dostavio lažne podatke o ostvarenim prihodima čime je umanjio osnovicu za obračun poreza u iznosu od oko 165 miliona dinara i izbegao plaćanje PDV-a od oko 28 miliona dinara.

J. P. je sa istom namerom umanjila prihode u poslovnim knjigama „Internal investmenta“ za oko 485 miliona dinara čime je iskazala gubitak i izbegla plaćanje obračuna i poreza u iznosu većem od 26 miliona i plaćanje PDV-a u iznosu oko 17 miliona dinara. J. P. je podigla i više od 60 miliona dinara kao poreski kredit.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari