Ostružnica posle dve godine dobija pedijatra 1Foto: Aleksandar Roknić

Naselje Ostružnica uskoro bi moglo ponovo da dobije pedijatra nakon što su dve godine stanovnici ovog naselja decu na preglede vodili u Umku. Nakon više dopisa i obraćanja različitim institucijama dobili su obećanje da će njihov problem biti rešen.

Kako za Danas kaže stanovnik ovog mesta Nikola Todorović grupa građana je jutros bila na sastanku sa dr Nenadom Bjelicom, direktorom Doma zdravlja Čukarica, kome pripada ambulanta Ostružnica, gde je razgovarano o problemu nedostatka pedijatra u Ostružnica.

– U razgovoru sa njim obećao nam da će nam poslati pedijatra posle Božića, koji će raditi tri dana u toku nedelje u Ostružnici i dva dana u Velikoj Moštanici. Imao je razimevanja za naš problem i rekao je da želi da nam pomogne – kaže Todorović.

Do početka pandemije korona virusa pedijatar je radio u Ostružnici tri dana nedeljno a dva dana u Velikoj Moštanici. Sa dolaskom kovida prestalo se sa ovom praksom pa su deca lečena u Umki, koja je udaljena sedam kilometara.

Pojedini roditelji su isticali da ovo predstavlja veliki problem posebno onim stanovnicima Ostružnice koji nemaju kola i koji moraju da se oslanjaju na jednu liniju gradskog prevoza.

Na drugoj strani direkotor Doma zdravlja Čukarica Nenad Bjelica rekao je ranije za Danas da po psotojećem Pravilniku o obavljanju zdravstvene delatnosti jedan pedijatar dolazi na 850 dece a da u Ostružnici živi mnogo manje dece odnosno oko 140 njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari