Otac vojnika stradalog na Košarama za Danas: Moj sin je nešto znao i glavom to platio, nije urađena obdukcija, ne daju nam ekshumaciju tela

Porodica Stojanović 23 godine traži odgovor na pitanje ko je kriv za pogibiju njihovog sina Miroslava 1999. koji je ubijen dok je bio u vozilu sa komandantom Duškom Šljivančaninom

Ostavite komentar


  1. Imam druga u Švaicarsku, koji pobegao od Miloševičevu vojske 1999. Sada radi i vozi Porše. I on tada omao 21 godinu. Ali razlika, je što je imao pametnog oca. Umesto da ga prati za Košare pratio ga za Švajcarsku. Lekcija za Nacionalista koji idu da se bore na tuđu zemlju.

  2. Penzionisani pk DS zna sve o tome, kao ucesnik dogadjaja. Uvek je bio seprtljast sa svim oruzjem, ali bio je jak na recima, blagoglagoljiv. Desnjak je, sedeo je desno od vozaca, uvek imao metak u cevi, otkocenu pusku, okrenutu desno unapred i prst na obaracu. Uvek je bio uplasen zbog konstantnih zaseda na putevima. Ostalo Bog zna, ako nije radjena obdukcija i druge istrazne radnje.

  3. Dakle, Šljivančanin tvrdi da je na njih pucano iz vatrenog oružja, a sudski veštak je utvrdio da je vojnik poginuo od eksplozivnih sredstava? Kako to da, u tom slučaju, Šljivančanin nije poginuo? Da li istinu ne govori Šljivančanin ili sudski veštak? Treba dozvoliti porodici da izvrši ekshumaciju i obdukciju, a kako bi se utvrdilo na koji način je vojnik nastradao.

  4. Evo za sve roditelje koji se lože da im deca „služe“ vojsku, nisu dali ni poginulim momcima iz 2004 i 2006 da se izvrši obdukcija ni fotografisanje rana, a stradali su u kasarnama u Srbiji na redovnom odsluženju vojnog roka u mirnodopskim uslovima.

  5. Da u ovom slucaju pomognu i vlasti Kosova ,UN, EU , sve NVO iz Srbije,Kosova, da se nadju prave ubice ovog mladica koji se baskare negde na Kosovu ili u nekoj zapadnoj drzavi sveta.

  6. Kada je me je kapetan u rezervi čuo 1993. kako loše govorim o Miloševiću, poželo je da me upuca. A kada se vratio sa Košara potražio me da mi kaže: „Imao si pravo šta si na vreme govorio o srpskim vođma. Sada znam i ja da su đubrad kako političari tako i vojne starešine.

  7. Za ubuduće, ne postoji i nikad nije postojala karaula Košare , već karaula Morina

  8. Prevozio covek ratni plen i javna je tajna da su se mnogi oficiri i panduri sa Kosova vratili punih torbi zlata.

  9. Razumem sve ljude koji pate zbog porodičnih tragedija, kao i one koji ne mogu da prežale, i da se pomire sa gubitkom najbližih. Ali, vojska i rat nisu „druženje u kafiću“, ili nestašluci tinejdžera koje trese adrenalin. Ne može oficir da „traži“, ili da pita da ga vozač negde odveze, oficir naredjuje i o tome se ne diskutuje. Oficir nije Ministar pa da ima „svog vozača“, kao što ni vozač u vojsci nije zaposlen u Ministarstvu pa da vozi samo „svog“ Ministra. Vozač, pogotovo u ratu, obavlja zadatke, kao i svi drugi vojnici, koji su mu povereni od strane starešine. Takodje, oficir ne pita vozača šta on misli o zadatku, niti ga pita da li se slaže sa zadatkom, već mu izdaje naredjenje da obavi predvidjenu vojnu obavezu. Žao mi je ovog mladića koji je prerano izgubio život, kao što mi je žao i roditelja koji su ostali bez svoje uzdanice, ali bolje bi bilo da se okane „čeprkanja“ po okolnostima pogibije jer ovo nije slučaj u kome je pijani vozač pregazio pešaka, pa se traži njegova odgovornost, već rat u kome je poginulo mnogo heroja koji su branili našu državu i narod. Pustite ih da počivaju kao heroji, i nemojte od njih praviti slučajne žrtve.

  10. Garnizon djakovica kaznena ekspedicija kako za vojnike tako i za staresine uvek bila.

  11. Ko je u kontaktu sa ovim ljudima neka ih pouči da pogledaju intervju sa oficirom Petrom Mišićem (učesnik opisanog dogaďaja) na yt kanalu HelmCast. Neke odgovore mogu naći.

  12. Znači počela operacija. UNMIK i SAD pripremaju neki drugi postupak protiv Šljivančanin a pa da pripreme javno mnjenje da ga ne brani od tog postupka jer je tobož ubica sopstvenih vojnika. Samo, ne prolazi to više.

  13. Mnogi su mi pričali o tome kako su vojnici umeli da stradaju od metka u leđa. Taj metak nije stigao od neprijatelja protiv koga su se borili.

  14. Evo ga opet veliki filozof i strucnjak opste prakse Vladdimir sa dva d da objasni ocu poginulog vojnika kako treba da prestane sa ceprkanjem. Eh da je covek bio svestan ovakve mudrosti tokom protekle 23 godine, gde bi mu bio kraj.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.