Otkriven spomenik Stefanu Nemanji ispred Železničke stanice

Spomenik je visok 23 metra i težak 68 tona

Ostavite komentar


  1. Ako ovaj nije upoznat, pretpostavimo da je u pravu, za to što on u ovoj poruci na fejsbuku zastupa postoji termin, i to je majorizacija, što je manje više eufemizam za termin fašizam. U stvarno progresivnim društvima je ta pojava apsolutno neprihvatljiva.

    Naravno da on i njemu slični koji tu jesu ogromna većina uopšte ne shvataju ovaj koncept koji sam opisao, i zbog toga tu nije progresivno društvo, niti će biti. A spomenici i slične stvari koje nemaju praktičnu vrednost me apsolutno ne interesuju.

    Plus, to nije „svoja zemlja“, to je nešto što je odbačeno i prezreno od progresivnog sveta, pa i od onih koji se tu rode sa integritetom, nešto u šta su potencijalno progresivnu zemlju pretvorili ovakvi, i to je njihov problem.

    1. @Kad će to u NATO?

      Veze ti nemas sta je progresivni svet ni progresivno drustvo, lupetanja nekoga ko jos ni iz svog sela nije izasao.

    2. Kad Vučića izlijemo, bice na konju i bez slema i visok kao hram Svetog Save i Dunava zajedno!

  2. To je isto kao kada bi rekli da su Vučić, Milošević ili kralj Aleksandar utemeljivači bilo čega vrednog pomena. Ne, taj je bio zlotvor, kao i svi vladari koji su svoje podanike, na čijoj je nesreći i kreativnosti počivala ova zajednica, ubijali, mučili, silovali, otimali, pljačkali. Šta su oni to vredno stvorili, što su svojim rukama izgradili, a ne od novca koji su opljačkali onima koji ni za hleb najčešće nisu imali? To isto rade Vučić i njegovi najmiliji, praveći od našeg novca preskupi megalomanski, ružni spomenik sebi i svojima, a ne ljudima koji su iznedrili sve što je ova država ikada vredno imala. Taj spomenik treba što pre srušiti, da se nikad više nigde ne pojavi da slavi vas, bando zlotvora.

      1. Akakije@ srusi kucu u kojoj zives i preseli se kod svog istomisljenika tkz.akademika bez ijednog naucnog rada

  3. Ako je Nemanja „zaslužio“ spomenik ispred bivše železničke stanice, kome će se klanjati putnici namernici ispred nove železničke stanice kada budu dolazili da vide Beograd uništen od „naprednih radikala“. Već „vidim“ bar 150 metara visok spomenik „gospodaru vučiću“

      1. Ako se neko nasmeje ovakvoj gluposti, koja je neverovatno prosta i priyemna, to više govori o njegovom stanju duha nego o kreatoru i izvoru te gluposti. Šta kež, „kome ćre se klanjati putnici namernici..“?! Kakva duhovitost?!?!

      2. Dolazices na ekskurziju da blenes u Nemanju iz Srednjeg veka koji je bio Guliver Srbije!

  4. Najavljunem svečani rušenje ovog satanističkog stvora.Pola porodice pobio,oca zatvirio,nekoliko njih proterao.Pravi hrišćan.Vesić će ovo ali u lancima svojim rukicama rušiti.

      1. Ovo ne liči na išta srpsko. Nema našu dušu. Vratiti ga u Rusiju ili pretopiti u ringišpil za decu!

    1. Vec vidimo sliku rusenja Lenjina u Moskvi. Tako cemo zavaliti i Nemanju! 68 tona – dobra lova za otkup sirovina!

  5. Spomenik bi bio prisniji kad bi se, umesto na ogromni slem, postavio na manji kameni postament.

  6. Podseca na grozote iz Skoplja. Doduse, ono dole vise lici na Diznilend. Projekat stvaranja drzave. Polako, verujem da ce isti projekat polako krenuti i ovde, samo sa drugon porodicom. Mozda da se ubaci Milutin, svakako Stefan Decanski i jos koji karusel i voila.

  7. Neka je spomenik Stefanu Nemanji na radost svim gradjanima Srbije i svim turistima koji kod nas dodju i obidju ga.
    To vise nije, samo da napsiem, da se zna, ta zgrada Zeleznicka stanica nece vise nikada ni biti..
    Kako li izgleda u prirodi kada ovako sa slike izaziva strahopostovanje u startu . To je moja prva reakcija na ove slike.

  8. Preselite konačno Muzej Nikole Tesle u zgradu stanice da bi mogao da se postavi još veći broj eksponata. To je značajnije od ovog kičeraja i megalomanstva.

  9. Steta sto Spomenik nije za stanovanje. Ej, sedam spratova! I tockove, pa na Vodu Beograda, 4000evrica/kvadrat! Ko alva!

  10. Zasto je to toliki spomenik? Meni izaziva cudan osecaj, strah a ne divljenje. Zalosna odluka.

    1. @Cicka- Zasto da bilo koji spomenik treba izazivati Strahopostovanje?! Zar ne treba da budi nesto covecno, prihvatljivo i lepo? Eh, Boze moj…Samo sila, strah, nasilje, laz i “svetinja” da truje i plasi mase, da ih ponizava i truje, da id drzi u pokornosti srednjovekovnih suznjeva ? Koliko li Cicka jos tumara bespucima naprednjavkih prasuma i bespuca…

  11. Bravo Vesic prevazišao si sam sebe kopirajući Makedonski kiceraj. Sad si i Beograd sveo na nivo seledarskog kiceraja.

  12. Nisam SNS bot, ali gledam komentare, i šta ljudima smeta da se napravi spomenik jednom od naših najvećih vladara i rodonačelniku svetorodne dinastije Nemanjić?
    Jeste da je naručen od strane onog ljigavog stvora, a nije baš potreban, ali šta je problem da Stefan Nemanja dobije delić počasti koju zasluźuje?

    1. Guslare, da hoćete malo dublje da razmislite i istražite, shvatili bi zašto neki od nas(manjina, naravno) smatraju da nisu potrebni ovakvi spomenici. Mada se vidi vaša opčinjenost našminkanom istorijom, te ga glorifikujete sa „jedan od naših najvećih vladara i rodonačelnika SVETORODNE dinastije Nemanjić. Šteta je što je nemoguće da se vremenoplovom vratimo u to doba, da vidimo kako su naši preci živeli pod tim vladarom i naslednicima. A opet možete biti sigurni da nisu sedeli za trpezom sa vladarima i pili rujno vino iz zlatnih pehara, a zlatnom viljuškom bockali đakonije. Ne, možete biti apsolutno sigurni da su bili smatrani svojinom tih gosodara(vladara), da kuluče i ratuju za njihom interes. Da nisu zvanično bili robovi, a faktički jesu. Takva su bila pravila života u to vreme, nametnuta od tih istih gospodara.

      1. Pa svuda u Evropi i Aziji je tada vladao feudalni poredak, nije Stefan Nemanja odlučio da ga uvede. Izgradio je mnoge crkve, manastire i ostale zadužbine, ojačao Srbiju, proširio joj je teritorije. Bio je dobar vladar, a posle je oroglašen za Sveca. Jednostavno, treba da odajemo počast svojim velikanima i istoriji, da bi naš narod opstao. ..И

  13. Ovaj zelezni silos ispred Zeleznicke stanice treba iskoristiti kao i braca Hrvati onu Gospu iz Medjugorja: Vedic neka istog progladi kao Cudo koje leci narod( zgodno bi doslo ovo sa koronom). Nas narod je pobozan, dolazice u buljucima, a Zeleznicu pretvoriti u motel, posejati kioske sa suvenirima( krstivi, slemovi, macevi)cevapi, pljeskavice, sendvici a la SNS, dlike Clanova Komisije za izbor resenja ovog Rezervoara, opanci Nemanjica i zlatne viljuske iz njihovog doba… Bio bi to bum bez presedanja.

  14. Neverovatno je kakve tekstove plasira list Danas,koji nam u praksi pokazuje zašto u Srbiji neće biti barem u narednih 50 godina moguća normalna gradjanska opcija/stranka a da to ne znači da nas treba biti SRAMOTA to što smo SRBI.Srbija NIKADA više neće dozvoliti da bude ponižavana,zapamtite NIKADA!
    Da je podignut spomenik Koči Popoviću,Petru Stamboliću,Draži Markoviću bilo bi u redu ovako nije.
    Zahvaljujući ovakvim pisanijama imamo sasvim laganu dominaciju redizajniranih radikala (SNS) koji će vladati dokle god i m se ne dosadi.

  15. Ovo, nekada, ruglo od trga, sad ce biti omiljeno mesto setaca. Jos kada se zgradi poste vrati stari izgled bice velicanstveno. Bravo, za grad Beograd.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.