Otvara se Centar za ruske studije na FPN

Ostavite komentar


  1. Oksimoron je i sam naslov centra, a sta ce se u centru studirati tesko da znaju i sami osnivaci. Ako se otvara Centar za ruske studije, zasto se ne otvori i Centar za americke studije?

    1. Pre nego što izneseš bilo kakav stav, naročito ako je on kategoričan, kao što je u ovom slučaju tvoj, bilo bi poželjno i da znaš ponešto o toj temi ili barem da se prethodno upoznaš sa činjenicama u vezi sa stvarima o kojima govoriš. U suprotnom ispadaš diletant.
      1. CENTAR ZA STUDIJE SAD postoji već 14 godina na istom fakultetu (FPN).
      2. Ideja nije da Centar za ruske studije ima svoj zasebni studijski program (barem ne u dogledno vreme), već da omogući i pomogne zainteresovanim studentima da se na ozbiljan, sveobuhvatan i pre svega naučni način bave temama koje ih zanimaju u vezi sa političkim procesima unutar Rusije i čiji je Rusija akter (onim kroz istoriju, ali i aktuelnim).

  2. Jasno vam je da ce vas rusija progutati na ovaj, ili onaj nacin? Uvek to rade, sa svima. Pitajte ukrajince, ili bilo koju drugu zemlju koja se granici sa njima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.