Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić obišao je juče železaru „Ju-Es Stil Srbija“ u Smederevu i upoznao se sa novom opremom za zaštitu životne sredine, u koju je ova fabrika u protekle dve godine uložila 60 miliona dolara.

Dulić je naglasio da je „Ju-Es Stil“ ispunio sve obaveze predviđene Protokolom o razumevanju potpisanom 2008, kojim je predviđeno da kompanija u opremu za zaštitu životne sredine uloži 50 miliona dinara.

– „Ju-Es Stil“ je uložio i više nego što je planirano i dao dobar primer svim fabrikama koje u Srbiji do 2015. godine treba da dobiju integrisanu dozvolu za rad – rekao je Dulić. On je dodao da investicije i otvaranje novih fabrika u Srbiji neće značiti preseljenje zastarele tehnologije iz drugih zemalja, već će se u našoj zemlji otvarati pogoni sa najsavremenijim tehnologijama. On je dodao da će ekološki akcidenti u budućnosti u Srbiji biti slučajnost, a ne kao do sada, običaj.

Generalni direktor „Ju-Es Stil“ Metju Perkins najavio je da će kompanija nastaviti da radi na očuvanju životne sredine i bezbednosti na radu dok je gradonačelnik istakao da su uložena sredstva jedna od najvećih ekoloških investicija u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari