Otvoren konkurs za upis subotičkih mališana u vrtiće 1Foto: Milovan Milenković (arhiva)

Konkurs za upis dece u vrtiće od naredne školske godine otvoren je danas i trajaće sve do kraja aprila. Iz Predškolske ustanove “Naša radost” kažu da rade i na proširenju postojećih kapaciteta kako bi od septembra što veći broj mališana krenuo u vrtiće.

Iako je konkurs zvanično otvoren danas, roditelji su prijave mogli da podnesu još pre mesec dana preko usluge “eVrtić”, a iz ustanove kažu da je interesovanje, kao i svake godine, veliko.

“Roditelji su blagovremeno počeli da se prijavljuju, ali danas počinjemo da obrađujemo te prijave, kao i prijave koje nam stignu sve do kraja ovog meseca kada zatvaramo konkurs. Onda ćemo napraviti rang listu za prijem dece u naše vrtiće”, kaže za Danas Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove “Naša radost”.

Prema njegovim rečima, trenutni kapacitet ustanove je takav da se u jaslene grupe može upisati 320 mališana, u obdanišne grupe njih oko 250, dok će u poludnevnom boravku za predškolce biti primljena sva deca koja se prijave.

Međutim, kako bi od septembra što veći broj mališana mogao da krene u vrtiće, ustanova radi i na proširenju postojećih kapaciteta.

“Proširićemo jasle u vrtiću ‘Šumice’ najverovatnije za dve grupe. Planiramo da renoviramo objekat u Đurđinu i tamo otvorimo vrtić, a planiramo da proširimo jedno obdanišno i jasleno odeljenje u Starom Žedniku pri osnovnoj školi. To je trenutno u pripremi od septembra, ali dok ne dobijemo za te objekte upotrebnu dozvolu, ne možemo da objavimo da su i tu raspoloživa mesta”, poručuje Vojnić.

Predškolska ustanova “Naša radost” raspolaže sa ukupno 56 objekata na teritoriji grada Subotice u kojima se sprovodi vaspitno-obrazovni rad.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari