Otvoren novi Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otvorio novi Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas prilikom otvaranja novog Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju, da su vatrogasci-spasioci naši heroji, uvek spremni da ne pitajući za ličnu žrtvu, zaštite živote i imovinu naših građana, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar policije Aleksandar Vulin naglasio je da država Srbija intenzivno ulaže u Sektor za vanredne situacije i da slede još značajnija ulaganja u opremu i vozila za vatrogasce.

„Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ceni rad svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a posebno naših vatrogasaca koji, neretko rizikujući svoj život, čine sve da naši sugrađani budu sigurni i bezbedni. U svakom vanrednom događaju oni su tu, oni su oslonac, sigurnost, podrška “,istakao
je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar policije je istakao da je, zahvaljujući odgovornoj i mudroj politici i ekonomskim merama koje je sproveo predsednik Vučić, Srbija danas sposobna i ima sredstva da ulaže u jačanje i opremanje policije i vatrogasaca, u izgradnju i renoviranje policijskih objekata i vatrogasnih stanica, nabavku savremenih
vozila i opreme.

„Srbija je danas u prilici da pomogne sebi i svojim građanima, ali i svima onima koji pomoć od Srbije zatraže.Srbija je sposobna da u času nevolje pomogne i svojoj Republici Srpskoj, ali i Severnoj Makedoniji, Grčkoj, što smo i učinili prošlog leta usled nezapamćenih požara. Srbija je danas spremna i opremljena da pomogne svima kojima pomoć u borbi sa prirodnim nepogodama bude potrebna“, naglasio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Vatrogasci-spasioci, kako je ministar policije rekao, od početka godine intervenisali su 6.029 puta, od toga oko 5.000 intervencija bilo je na požarima, a njihovim zalaganjem i trudom spaseno je 246 osoba.

Precizirao je da je Vatrogasno- spasilački bataljon u Vranju tokom prošle godine imao 1.207 intervencija i spasao 136 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari