Otvorena fiskulturna sala u školi na Zlatiboru 1Foto: Opština Čajetina

Nakon 18 godina gradnje, na Zlatiboru je, u izdvojenom odeljenju čajetinske Osnovne škole „Dimitrije Tucović,“ otvorena fiskulturna sala.

Sala, površine 1.000 kvadratnih metara, deo je sportskog objekta od 1.750 kvadrata na tri nivoa.

Investicija je, kako je rečeno, koštala 1,74 miliona evra, od kojih je Ministarstvo prosvete uložilo 760.000 evra, Opština Čajetina 730.000, a Fondacija Aćimović dodatnih 250.000 evra.

Fiskulturna sala je multifunkcionalni sportski teren za kolektivne sportove, dok je prostor od 500 kvadata, koji je još u gradnji, predviđen za gimnastiku i školske svečanosti, a u suterenu na površini 250 kvadratnih metara je bazen, koji je ranije izgrađen.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, rekao je da je „gradnja dugo trajala, jer se „nisu u svakom trenutku mogli steći svi potrebni uslovi“, te da je današnja školska slava „možda pravi dan za takav dar učenicima te škole“.

„Komfor i ambijent u školi na Zlatiboru sada će biti potpuno drugačiji, kao retko gde, čak i u gradskim sredinama“, poručio je Stamatović.

Navodeći da se „nastava fizičkog vaspitanja do sada odvijala u učionici od 60 kvadrata ili napolju“, direktorka škole Milka Vasiljević je istakla da su „đaci  dobili fiskulturnu salu koja podseća na sportsku dvoranu“.

„Sada imamo prostor za kolektivne sportove, kao i manju salu za gimnastiku, karate ili folklor. Jedna manja sala u suterenu je predviđena za školske priredbe ili za održavanje roditeljskih sastanaka“, objasnila je direktorka.

Uskoro još jedna škola

Stamatović je dodao da Opština Čajetina „planira da, sa Ministarstvom prosvete, naredne godine počne izgradnju još jedne škole na Zlatiboru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari