Uprava policije Crne Gore saopštila je juče da je pojačala mjere obezbjeđenja specijalnog tužioca za organizovani kriminal Stojanke Radović, jer postoje informacije da bi mogla biti ugrožena od Oslobodilačke vojske Kosova. Radović je podigla optužnicu protiv grupe Albanaca koji su namjeravali da u Crnoj Gori izvedu terorističke akcije između 9.

Uprava policije Crne Gore saopštila je juče da je pojačala mjere obezbjeđenja specijalnog tužioca za organizovani kriminal Stojanke Radović, jer postoje informacije da bi mogla biti ugrožena od Oslobodilačke vojske Kosova. Radović je podigla optužnicu protiv grupe Albanaca koji su namjeravali da u Crnoj Gori izvedu terorističke akcije između 9. i 10. septembra 2006.
Uprava policije saopštava da je „u toku januara od jedne strane obavještajne službe dobila obavještenje da bi bezbjednost Radovićeve mogla biti ugrožena od strane takozvane OVK, zbog njenog profesionalnog učešća u policijskoj operaciji „Orlov let“ i procesuiranja predmeta pred nadležnim sudom“. Uprava policije je, s tim u vezi, pojačala aktivnosti i mjere obezbjeđenja specijalnog tužioca, stoji u saopštenju. Crnogorska policija je navela da se takve mjere, shodno odluci Vlade Crne Gore, preduzimaju i na obezbjeđenju vrhovnog državnog tužioca Vesne Medenice i predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore Ratka Vukotića. Uprava policije je saopštila da, u cilju profesionalne realizacije ovih zadataka, ostvaruje intenzivnu saradnju sa relevantnim subjektima koji funkcionišu u sistemu bezbjednosti, kao i sa bezbjednosnim strukturama u regionu.
– Ostale podatke o aktivnostima policijske organizacije i određena saznanja, zbog konspirativnosti i provjera, nijesmo u mogućnosti da prezentiramo iz razloga jer bi se to moglo negativno reflektovati na dalje planiranje, sprovođenje i realizaciju policijskih mjera i radnji – stoji u saopštenju.
Uprava policije navodi da su mjere obezbjeđenja preduzete „jer su Uprava policije i drugi subjekti u sistemu bezbjednosti, imali saznanja da bi Radovićeva, zbog funkcije koju obavlja, odnosno aktivnog učešća u otkrivanju više teških krivičnih djela organizovanog kriminala, mogla biti ugrožena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari