„Ovo je kao da topom gađaš vrapca“: Ipak nije ceo UO RTS-a podržao ogradu od izjave Olivere Kovačević

Ostavite komentar


  1. Možda bi najpoštenije bilo reći da ranije RTB a danas RTS nikada nisu bili slobodni već uvek u službi vlasti. Takovska 10 je bila i ostala sinonim za slepu poslušnost i guranje pod tepih svih problema u društvu. Ćutao je RTS godinama na propuste vlasti, ni u periodu posle 5.10.2000g. nisu radili u službi pretplatnika od čijih para uglavnom žive a posle 2012g. stvari su otišle u Honduras! Nisam ubeđen da bi se prostom promenom vlasti na izborima nešto bitnije promenilo.

  2. Čudno je da Olivera, kao pametna i obrzovana žena, nije primetila da su i Amerika, i Evropa, takodje duboko polarizovane. Verujem da bi ona, kao dugogodišnji profesionalac u novinarstvu, lakše od običnih „smrtnika“ mogla da dokuči, pa da i zainteresovanoj javnosti, pojasni koji su razlozi takvog stanja.

  3. Taj „slobodni “ Javni servis ne gledam,osim kad je Olivera Kovacevic vodila prethodnu emisiju. Nacin vodjenja i koncept emisije su bili dobri ali zar zaista gradjani treba da oslobadjaju novinare ???

  4. Pomenili su i satelit,23,5 koji niko ne gleda!-A bivša Yu je na satelitu 16 stepeni!

  5. RTS je državna ustanova ili ti medijska kuća i kao takva mora da radi i štiti interes države .Sve svetske državne televizije štite i podržavaju svoju državu .To znači da nisu slobodne isto su kao i vojska i policija koje stoje iza ili ispred države zavisno od potrebe.To što se nekome nesviđa na izborima izabrana vlast je njegov lični problem .Ukoliko mu se nesviđa na koji način radi državni RTS taj neko ili neka može i treba da ide na neku od privatnih televizija a ne da zahteva privatizaciju državnog servisa i da prima platu sa državnih jasli .Tu platu ,odnosno finansiranje RTS-a obezbeđuju svi građani ,naravno i oni građani koji nisu glasali za aktuelnu vlast,koja vodi unutrašnju i spoljašnju politiku koja odgovara snazi izborne većine koja shodno snazi ima i najviše poslaničkih mesta u Skupštini . Pa samim tim ukoliko glavna i odgovorna urednica zabavnog programa Olivera Kovačević traži „slobodu“ ,tu slobodu može ostvariti na nekoj privatnoj televiziji , ukoliko joj tu slobodu obezbedi vlasnik-gazda te televizije . To najbolje znate vi novinari „Danasa“ koju slobodu imate i zastupate a iza koje stoji vaš gazda preko glavnog i odgovornog urednika . Sve je politika osim prave slobode koje zapravo i nema , jer je nju izmislila politička opredeljenost pojedinaca koji čine grupu ,stranku ideoloških suprotnosti.

  6. Pa što radiš na tom i takvom RTS_u??
    Daj otkaz,nemoj više to da trpiš ili je dobra plata pa se isplati???

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.