“Ovo je zastrašivanje”: Dejan Lazar iz “Glasno za omladinu” Bor danas saslušan u policiji 1Foto: Dejan Lazar

Boranin Dejan Lazar aktivista “Glasno za omladinu” iz Bora, saslušan je danas u Policijskoj upravi Bor, zbog, kako on kaže, događaja u Majdanpeku.

Prema njegovim rečima, dobio je u petak poziv da se javi u PU Bor u vezi događaja u Majdanpeku, a da je u dogovoru sa policijskim inspektorom, otišao na razgovor danas u pola devet ujutru.

“Prilikom telefonskog pozivanja, koje nije u skladu sa zakonom, nisam dobio informaciju u kom svojstvu se pozivam.  U policiji sam pitan da li sam kupio pirotehnička sredstva za obeležavanje terena na Starici, što jesam učinio pre tri meseca, ali su po mojim informacijama ta pirotehnička sredstva – baklje, bile iskorišćene i da je to bilo javno. Koliko sam ja dobio informaciju od inspektora baklje nisu bile neposredno sredstvo izvršenja, te mi nije baš najjasnije zašto je od mene tražena ova informacija, iako su druge osobe potvrdila da su baklje bile njihove”, kaže Lazar.

Sagovornik Danasa misli da poziv na razgovor za cilj nije imao prikupljanje podataka, već zastrašivanje.

“Indikativno je da se ovo sve dešava dok je ministarka Zorana Mihajlović u Boru, koja umesto da poseti rudare i ugrožene meštane, ona je na koktelu u gradskoj upravi povodom dana grada Bora”, zaključio je on.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari