Glasno za omladinu Bor pita gradonačelnika Bora kada će prestati da zloupotrebljava novac građana 1Foto: Glasno za omladinu

“Nije dovoljno što je Gradska uprava za vreme Aleksandra Milikića postala španska sapunica, gde odnosi u njoj u najmanju ruku mogu da posluže kao scenario za istu, već je funkcionisanje Gradske uprave poverio kadru koji nije sposoban za to”, tvrde iz Glasno za omladinu u Boru.

Prema njihovim rečima skoro su došli do saznanja o konkursu 111-13/2022-III-01 od 11. marta 2022. godine o popunjavanju upražnjenog radnog mesta za Poslove planiranja i sprovođenja gradskih razvojnih projekata, protivpožarne zaštite, bezbednosti i zdravlje na radu u Boru.

“Za očekivati je da su uslovi bili da je to lice završilo Bezbednost i zdravlje na radu, eventualno neki pravnik ili moguće i rudarski inženjer….Ali očigledno da je ovim konkursom Aleksandar Milikić spremao radno mesto svom “čoveku”, pa je uslov bio da je lice završilo kao master profesor fizičkog vaspitanja i kineziterapije u trajanju od najmanje 240 ESPB bodova (što ukazuje na jednu ozbiljnu nepismenost, jer da biste bili master morate da imate najmanje 300 ESPB bodova, ali ta funkcionalna nepismenost je tek posebna priča u gradskoj upravi)”, objašnjavaju iz Glasno za omladinu.

Iz Glasno za omladinu pitaju ko je taj čovek?

Pitaju “ko je taj Milikićev čovek koji je master profesor fizičkog vaspitavanja i kineziterapije”?

Glasno za omladinu Bor pita gradonačelnika Bora kada će prestati da zloupotrebljava novac građana 2
Dejan Lazar/Foto: Glasno za omladinu

“Pa doskorašnji pomoćnik gradonačelnika Nikola Marić koji je i dobio ovo radno mesto. Ali očigledno da je on bio “gladan”, tražilo još mleka, pa ga je Aleksandar Milikić morao dodatno nahraniti. Naime posao održavanja prostorija gradske uprave i seoskih mesnih zajednica 2023. godine dobila je majka zeta načelnice finansija Zorane Gajić koja je i verenica Nikole Marića, i ovo su građani Bora platili  10.730.438,40 dinara”, tvrde iz Glasno za omladinu.

Opet postavljaju pitanje, “kako ovaj posao sada može da obavlja JKP 3. oktobar za četiri miliona dinara više iako za te pare čiste i domove kultura i javne ustanove?”

“Nije baš najjasnije. Javno pitamo gradonačelnika Milikića kada će prestati da zloupotrebljava novac građana Bora kako bi nahranio pohlepu njegovih najbližih saradnika? Zašto je Nikola Marić bivši pomoćnik gradonačelnika to ne znamo, niti znamo zbog čega je prokockao poverenje gradonačelnika Milikića, ali svakako da je sve lepo naplatio i to stalnim radnim odnosom iako nema kvalifikacije za to radno mesto. Kako god, za ovu zloupotrebu jedino je odgovoran Aleksandar Milikić koji iznova i iznova pokazuje da je nedostojan funkcije koju obavlja”, zaključuju iz Glasno za omladinu iz Bora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari