Ozbiljni naučnici sa dnevnom politikom uvek gube

Katrin Litar

Ostavite komentar


  1. Da bi se jezik jednog naroda nazvao po teritorijalnom principu, mora da taj jezik govore na većem delu teritorije, ali u BiHHrvatsku narod govori Hrvatski, Srpski narod govori Srpski, onda je jezik Bošnjaka Bošnjački nikako Bosanski.

    1. Ako Srbi i Hrvati u Bosni nece da jezik kojim govore zovu bosanski, a niko im to i ne namece, onda nemaju prava da Bosnjcima odredjuju kako ce oni zvati jezik kojim govore. Bosnjaci nemaju rezervnu domovinu, Bosnu dozivljavaju kao svoju jedinu
      maticnu drzavu i zato zele da se njihov jezik zove bosanski, a sto se Srba i Hrvata tice, Bosne ne bi ni bilo, pa im smeta sve sto je sa pridevom bosanski, jer ih podseca na njihov neuspesan pokusaj podele i dezintegracije Bosne tokom ’90-ih.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.