Pacijenti oboleli od multiple skleroze više ne moraju da čekaju u redu na šalterima šabačke bolnice 1Foto: Pixabay/Valelopardo

Zbog zdravstvenih problema sa kojima se suočavaju oboleli od multiple skleroze, Opšta bolnica “Dr Laza К. Lazarević” u Šapcu, prihvatila je inicijativu Udruženja osoba obolelih od multiple skleroze “MS Šabac”, da se njihovim članovima omogući direktan pristup šalterima za prijem kod lekara specijaliste, kao što je to slučaj sa drugim pacijentima sa pravom prvenstva.

Godinama unazad, važi pravilo da prednost na šalterima imaju trudnice, majke sa malom decom, starije osobe i invalidi.

Od sada, na svakom od šaltera šabačke bolnice, na vidnom mestu, istaknute su i nalepnice sa logom Udruženja osoba obolelih od multiple skleroze, a pokazivanjem članske kartice, ovim pacijentima, omogućeno je da preko reda ostvare svoja prava iz zdravstvene zaštite.

Podsećamo da je šabačka Opšta bolnica postala jedan od 14 regionalnih centara na području Srbije za podelu inovativne terapije za multiple sklerozu.

To znači da pacijenti sa područja Mačvanskog okruga, više ne moraju svakog meseca da putuju u Beograd po lek, već mogu da ga preuzmu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Inovativnu terapiju za multiple sklerozu trenutno prima 62 pacijenta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari