Paketići za decu širom Srbije: Fondacija Mozzart godinu započela podelom poklona za najmlađe 1Foto: Promo/Mozzart

Osmesi, zadovoljna lica i zagrljaji mališana najvredniji su poklon koji je Fondacija Mozzart dobila od početka godine. Misleći pre svega na najmlađe, godina je u ovoj fondaciji krenula na najlepši mogući način – podelom novogodišnjih paketića za mališane širom naše zemlje, koje su obradovali košarkaši KK Partizan Tristan Vukčević i Balša Koprivica, glumac Nenad Okanović, ministarka Darija Kisić, ekipa filma „Čuvari formule“…

Tradicija duga dve decenija nije prekinuta ni ove godine, pa su na adresu Doma „Drinka Pavlović“ stigli pokloni za sve štićenike. U ulozi Deda Mraza bili su košarkaši Partizana Tristan Vukčević i Balša Koprivica, koji su obradovali mališane paketićima i ulepšali im doček velikog praznika.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo nastavili tradiciju i opet izmamili osmehe mališanima u ovom domu. Partizan već 24 godine radi ovu akciju, a hvala Fondaciji Mozzart što je i ove godine donirala paketiće i obradovala decu”, naglasio je Balša Koprivica.

Pokloni si stigli i za štićenike doma „Jovan Jovanović Zmaj”, dok su u prvim danima nove godine, u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, paketići podeljeni deci sa retkim bolestima. Ministarka Darija Kisić zahvalila je Fondaciji Mozzart što je i ove godine podrška deci tokom praznika.

Mozzartov novogodišnji karavan stigao je i na adresu Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, koji su predstavnici Fondacije Mozzart posetili sa glumcem Nenadom Okanovićem. Osim paketića, podeljeno je i 300 karata za predstavu „Tajanstveni Deda Mraz“ institucijama koje se bave socijalnom zaštitom dece, među kojima su: Prihvatilište za decu Beograda, Udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih bolesti „Zvončica“, Centar za socijalnu integraciju dece i mladih „Zvezda“….

Fondacija Mozzart podržala je i humanitarnu akciju ekipe filma „Čuvari formule”, koji su posetili Dom za decu bez roditeljskog staranja „Moša Pijade”. Reditelj Dragan Bjelogrlić, kao i glumci Alisa Radaković i Jovan Jovanović podelili su novogodišnje paketiće štićenicima, a pokloni su dostavljeni i deci u drugim domovima na teritoriji Beograda, Niša i Novog Sada.

Donirano više od 150.000 dinara

Za brojne društveno odgovorne akcije tokom 2023. godine Fondacija Mozzart donirala je više od 150.000.000 dinara u humanitarne svrhe. Uz asistenciju fondacije pomoć je stigla na adrese brojnih pojedinaca, zdravstvenih i kulturnih ustanova, humanitarnih organizacija i udruženja, sportskih kolektiva… Organizovane su brojne humanitarne utakmice i turniri, podržane manifestacije od kulturnog značaja, a nastavljeno je i sa stalnim akcijama po kojima je kompanija prepoznatljiva dugi niz godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari