Panić podneo tužbu protiv Vučića (VIDEO) 1Foto: Siniša Obrenić

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić podneo je danas u svojstvu građanina tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je naveo, povrede ugleda i časti. 

Panić je novinarima ispred Drugog osnovnog suda u Beogradu rekao da je Vučić „bar u dva navrata“ iznosio neistine, optužujući ga za urušavanje zdravstvenog sistema ali i za izdaju zemlje.

„Povređen sam onim što je Vučić izjavio o meni na RTS. Teška je uvreda kad vas neko optuži da rušite zdravstveni sistem. Celog života se borim za pravdu a kao anesteziolog bih odavno bio u inostranstvu da nisam patriota“, kazao je Panić.

Pozvao je predsednika Srbije da na sudu dokaže optužbe, navodeći da je tužba koju je podneo, „akt borbe za građanska prava i slobodu izražavanja“.

„Ako Vučić stoji iza onog što govori, pojaviće se na sudu da dokaže šta je rekao. Ja stojim iza toga da je sve što sam rekao o situaciji u Novom Pazaru zasnovano na podacima sa terena i spreman sam da to i dokažem“, rekao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Podršku Paniću ispred zgrade Drugog osnovnog suda pružili su članovi Skupštine slobodne Srbije, među kojima i advokat Božo Prelević i epidemiolog Zoran Radovanović, koji je u kratkom obraćanju novinarima rekao da je dužnost „poštenog čoveka da ustane u odbranu“ Panićeve časti, i pokret Novi Optimizam.

 

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije upozorio je krajem novembra da je zdravstveni sistem Srbije „zvanično pukao“ zbog nedostatka bolničkih kapaciteta za smeštaj obolelih od korona virusa.

Potom je reagovao Vučić koji je kazao da bi Paniću odgovorio „brutalno“ da nije predsednik države.

„Ovako ću samo reći da je to sramota“, kazao je Vučić u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari