Paprike i kupus prodavaće se na vranjskim ulicama 1Foto: Dušan Pešić

Vanpijačna prodaja paprika i kupusa biće omogućena prodavcima tokom jesenjeg perioda, a za to će im biti neophodno posebno odobrenje Lokalne poreske administracije za prodaju na pojedinim lokacijama u gradu, rekao je za Danas Ivica Antić, načelnik Komunalne milicije u Vranju.

Kako je istakao Antić, Gradsko veće je donelo odluku o vanpijačnoj prodaji – pre svega jer je, zbog pripremanja zimnice, povećana potražnja nekih poljoprivrednih proizvoda – iako „za sada nema interesenata za većom količinom paprika i kupusa, deluje da su se ljudi zadovoljili onime što su već pazarili“.

„Vanpijačna prodaja biće omogućena na Bulevaru Nikole Tesle, u ulici Pere Mačkatovca, kod Gradskog stadiona i na Trgu Bakije Bakića u Gornjoj čaršiji. To su lokacije na kojima će moći da se vrši prodaja manjih količina kupusa i paprika. Veće količine robe prodavci će moći da izlože na kvantaškoj pijaci u Oglednoj stanici“, rekao je Antić.

Za nepoštovanje ove odluke Gradskog veća, prema rečima načelnika vranjske Komunalne milicije, predviđene su kazne.

„Najpre preventivno upozoravamo prodavce da uđu u prostor unutar pijace. Ako se ogluše, kazna je 20.000 dinara. Mada mi ne želimo da budemo rigorozni, već da preventivno delujemo, a ne kaznama. Neće im biti dozvoljena vanpijačna prodaja paprika i kupusa tokom cele godine, već sezonski, tokom jesenjeg perioda. Kao što je prodavcima vanpijačna prodaja bostana dozvoljena leti“, rekao je Antić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari