Patrijarh Kiril u čestitki Vučiću: Posebno cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije 1Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

„Na osnovu izražene volje građana predstoji Vam da ponovo stupite na najvišu državnu funkciju, što predstavlja dokaz poverenja i podrške koju su stanovnici zemlje ukazali spoljnoj i unutrašnjoj politici koju Vi sporovodite“, navedeno je u poruci.

Kako je dalje istaknuto, narodi Srbije i Rusije, „ujedinjeni pravoslavnom verom, kulturom i tradicijom, spojeni viševekovnim vezama bratstva, i u teškim istorijskim vremenima uvek su spremno pomagali jedan drugom“.

„Danas, u uslovima političkog i ekonomskog pritiska bez presedana na našu Otadžbinu sa strane, posebno cenimo podršku rukovodstva i građana Srbije“, piše u čestitki.

U poruci koju je patrijarh Kiril uputio Vučiću navodi se i da je veliki doprinos jačanju prijateljskih odnosa između ljudi i „očuvanju zajedničkog duhovnog hrišćanskog nasleđa“ daju Ruska Pravoslavna Crkva i Srpska Pravoslavna Crkva.

„Simbol našeg jedinstva i bratske ljubavi predstavlja oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu – bisera srpskog pravoslavlja. Želim Vašoj ekselenciji duševnu i fizičku snagu, izdašnu pomoć Božiju i uspeh u predstojećem odgovornom državnom služenju, a čitavom narodu Srbije, blagostanje i mir”, navodi se u čestitki patrijarha Kirila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari