Patrijarh nije otišao u Peć zbog protesta opozicije

* Nezvanično se može čuti da Irinej kao nadležni arhijerej Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke ne odobrava ni učešće njenog sveštenstva na protestnim okupljanjima u Beogradu, pominje se čak i zabrana
Povodom aktuelne posete poglavara SPC Srbima na Kosovu i Metohiji

Ostavite komentar


  1. Gospodin, patrijarh Irinej, bi sa sve sinodom SPC trebalo da se trajno preseli u srce Srbije, u Peć. Pećka patrijaršija je i istorijski bila središte SPC, današnji velikodostojnici je ponovo prizivaju toj funkciji, cela teritorija Kosova i (pogotovu) Metohije (crkveni posed) je u opasnosti a Crkva je rešena da te teritorije odbrani (uglavnom bacanjem kletvi i sl.) te shodno tome je normalno i spasonosno da se svi (crkveni rukovodioci i pripadajuća svita) presele tamo i reše problem. Tamo bi mogli i državni vrh Srbije nesmetano da primaju kad god hoće i zajedno rešavaju nastale probleme (kao što ih i sada rešavaju). Ja (rođen i stalno nastanjen u Beogradu, napuštao ga samo radi izleta i odmora) predlažem da se Beograd proglasi provincijom (i iz njega izmeste sve državne institucije i službenici) a Peć ili neki drugi istorijski grad (može i Brus, pa da Jutka može da bude bliže premijerki jer je pokazao koliko je bolećiv prema ženama, ali i uz predsednika koji mu je dao bezrezervnu podršku) i tako unapredio Srbiju i u samom centru …

    1. Nas patrijarh je u godinama. Zaboravi ponesto, ali ne treba mu zameriti. Samo ga treba posetiti da su istina i pravda od Boga!

  2. neko je prekrsio ustav svoje organizacije, zgazio svetu knjigu samim tim sto je se rukovao s osobom koja bi po osnovnim nacelima bila anatemisana. svestenstvo je definitivno palo u ruke bogohulnika.

  3. Ko god da je pročitao depeše Stejt Departmenta na Vikiliksu a tiču se blagopočivšeg Patrijarha Pavla i ovog ekumeniste koji na istoj misiji kao i Vičić, sve mu je jasno

  4. Možda zato što je saobraćaj bio obustavljen, ali u subotu se održava protest protiv protesta protiv samovolje Aleksandra Vučića, tako da saobraćaj neće biti obustavljen pa će se moći vratiti veoma lako i brzo.

  5. pop nema hrabrosti da ode na Kosovo jer se boji Siptara. Obicni mantijas koji se vozi u audiju i jede masnu gibanicu .

  6. Zašto nije otišao u Peć- da li je i on hteo da „brani“ Skupštinu od svog naroda kako bi pomogao njegovom najnovijem prijatelju Aleksandru Vučiću da mu „fašisti“ u BG nešto ne zapale, pokradu, opljačkaju? Doduše za pljačku je posle višegodišnje SNS-vladavine i pljačke malo ostalo, Ili da nedaj Bože po patrijarha, da narod AV-a jednostavo ne odjuri sa vlasti? To nije moglo da se dogodi jer su se esenesovci postarali da autobuskim prevoznicima zabrane vožnje nezadovoljnog i već gladnoig naroda na miting opozicije! Zato se u BG umesto 70 hiljada demonstranata okupilo, očigledno i na veliko zadovoljstvo patrijarha, „samo“ oko 35.000!

  7. Kada jednom ili dva put sa djavolom tikve sadiš onda za sva vremena misle da si njegov pomoćnik.A ti posle možeš da ga se odrekneš ,djabe.Zato preporuka svima koji bi da pomenute tikve sade dobro razmislite jer kad narod nekog obeleži to je za ceo život.

  8. Ma ja mislim da je on ostao iz straha da mu AV ne saedne mesto patrijarha, jer još samo to nije bio! I zaokruži vlast a Irineja pošalje u Peć za odpravnika poslova na Kosmetu! A i Vučko bi ove liturgije pod naslovom „Budućnost Srbije“ posle 7 godina uništavanja preneo sa trgova u hramove. Svake nedelje stotine autobusa sa vernicima uz sendvič i pivo, jel budžet patrijaršije je jači od državnog, pa pravo u PM-V, (skraćenica za permanentnost) vlasti!

  9. Uh kakva je vaša blamaža i laž, valjda i mi obični građano umemo da razlikujemo istinu od laži.

  10. Vratiće da Vučićevog mitinga. Para vrti gde burgija neće. Samo da ne ide i ne skrnavi grob predivnog Svetog Patrijarha Pavla.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.