Da li će se patrijarh Porfirije obratiti studentima baš kao što je to uradio patrijarh Pavle ispred „velikog kordona“ na protestima pre 27 godina?

Ostavite komentar


  1. Blaženopočivši patrijarh srpski Pavle je poslednji velikodostojnik SPC vredan SVAKOG POŠTOVANJA.Njegova skromnost se ogleda i u tome da je sahranjen u manastiru Rakovica.A potpuno istorijski nebitni partijarh Irinej sahranjen u hramu Sv.Save.Tako da NIKADA SE DANAŠNJI PRVI ČOVEK SPC d.o.o. neće obratiti nikom, do UDBI, VBA, BIA I AV, jer on je samo njihov pop….ne zaluđujte se.

  2. Ovi protesti su neuporedivi sa onim od pre 27 godina. Kada bude bilo toliko studenata
    i opozicije kao tada, verujem da hoće. Ovo je dečija igra

  3. FSB namestenik porfi cuva drugog FSB namestenika i to je to. Dok god FSB vedri i oblaci po Srbiji spasa nema. Od ubistva kralja Aleksandra Obrenovica koje je organizovala i posteno platila OHRANA preteca CEKE/KGB/FSB, Srbijom upravljaju ruske sluzbe. Samo potpuni raskid sa istim donece mir i prosperitet Srbiji.

  4. Patrijarh Pavle zasluzuje vecno postovanje jer nije bio pod uticajem vlasti.Nisam siguran da ovaj nije.

  5. Неће. Црква је постала Вучићев послушник, иначе би се одавно огласила, ако ништа друго, бар по питању Косова.

  6. Nece, SNS patrijarh. Sramotno, nije komentarisao ni strajk gladju ni prebijanje i hapsenje mladih. Sta on zna sta je hriscanstvo.

  7. Naravno da hoće. Ali će u govoru do svog neba, a verovatno i dalje do čovečanstvu poznatih vasionskih širina, hvaliti lik ali verovatno ne i (ne?)delo Aleksandra Vučića. Na njegovom mestu -i ja bih tako kada bih od AV dobio toliko narodnih para kao Crkva ovog od mračnih obaveštajnih sila „nameštenog“ tobožeg patrijarha!

  8. Hoće, ako mu Vučić dozvoli. On ga je izabrao.
    Zato patrijarh niti zbori niti romori oko Vučićeve kradje izbora. Reći će npr. da to nije pitanje iz domena crkve. Ali toliko puta je govorio o stvarima koje nisu iz njegovog domena…

  9. Za razliku od patrijarha Pavla koga su ljudi obožavali i od milja zvali Sveti Paja još za života, ovog odavno zovu Profitije. Došlo je vreme da neki pravoslavni Martin Luter zakuca teze na vrata hrama.

  10. Samo je jedan bio Patrijarh Pavle. Zato ga je ispratilo pola miliona ljudi. Ovaj? Ni blizu.

  11. Ima Perić preča posla. Trenutno on i kamarila prodaju, ustupaju, i preinačuju, atraktivne crkvene parcele raznim investitorima širom Srbije… Ja znam za dva primera, Manastir Rakovac, i Mladenovac. Ako je neko nešto ostavio SPC, nije ostavio Patrijarhu, Vladikama, popovima, i monasima, da oni to muntaju sa rađevinskim kartelima, već je to poklonio crkvi. Bogu se odavno ne molim u ovome što su od SPC učinili nepomenici. Perić nema šta pametno da kaže, on mi više liči na Prvog Vrača SNSekte.

  12. Treba zapamtiti da crkva nikad nije uz narod! I kad se čini da je tako to je iz nekih drugih interesa. Crkva je kroz istoriju uvek uz vlast.

  13. „97-me sam bio u Bg. Znam kako je bilo. Jedan je bio patrijarh Pavle! Naš sadašnji patrijarh zna da studenti nemaju para! Zna ko lma!

  14. Niko ni do kolena ne moze biti Patrijarhu Pavlu a i prethodni Patrijarh i sadasnji dele narod a Pavle ih je kao izgubljenu jagnjad skupljao oko sebe

  15. Jedan je bio ali i ostao zapamćena humanost i pamet….patrijarh
    PAVLA!

    Da nije bilo njegove Svetosti Pavla,
    ostalo bi u temeljima Pravoslavne crkve.. zabeleženo.. na srecu ne I vere da
    Svo zlo n a r o d u dolazi od CRKVE!!!

  16. Jelena ne prica se o velucini protesta nego hoce li Porfirije da stane uz mlade a ne uz vlast

  17. vučićev poltron. Samo zadrti ga podržavaju a slobodomisleći ga poistovećuju sa vlašću.Nema on šta da kaže.

  18. Da li da se smejem ili .. ne znam šta drugo? Pominjete Patrijarha Pavla, čoveka i pravednika i njegov hrišćanski gest. Lepo je podsetiti se na TO. Ali šta očekujete od ovog …. . . .

  19. Dosta mi je ovog patrijarha Profitera a i crkve zašto ja kao ateista iz svog džepa moram da dajem novac crkvi jer oni ni po čemu ne zaslužuju. Pogledajte vozni park prošetajte do Raovice i bit će vam sve. REči su suvišne da narod od svoje bede mora masne guzice da ih još bolje podmazuje.

  20. Neće se obratiti studentima, jer je rekao da je sam Bog poslao Vučića Srbima.Ta izjava dovoljno govori o Patrijahu Porfiriju koga je Vučić i izabrao za Patrijarha.

  21. Da li ce Profitije doci na proteste? Hoce. Ako plate. Malo vishe nego brat od tetke…

  22. Mislim da bi ga izzviždali studenti jer se nedvosmisleno tokom celog svog vlastovanja crkvom stsvio na stranu AV i ovog težima!

  23. Патријарх би ако је Божији изасланик или макар човек, морао би да посети људе који штрајкују а потом да се обрати студентима. Није његов посао да одликује политичаре већ да штити народ од њих.

  24. ‘Oће, чим Вучић уведе санкције Додику!…

  25. Pravo pitanje je, da li protestanti imaju potrebu da im se opsenar obraća?
    Ako imaju, onda im džaba cimanje.

  26. U buduce posecujem catolicku crkvu razlog vucic i porfinije su velika podrska udbe a ne pravoslavnih srba i srpske mladosti

  27. Ovaj gospodin ne zaslužuje da bude na mestu na kojem se nalazi. Politički je doveden i izabran za partrijarha. Cuti i ne reaguje ko Zagorka Dolovac!

Ostavite komentar


Društvo

Uhapšen muškarac zbog pretnji Vučiću 10

Uhapšen muškarac zbog pretnji Vučiću

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je uhapšen muškarac iz Sombora, zbog pretnje ugrožavanja sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.