Pavlović u "Utisku nedelje": Neverovatno mi je da me nisu uhapsili kada sam išao po dopis u MUP 12. februara 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović ocenio je kao neverovatno to što ga pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nisu uhapsili kada je pokupio jedan dopis u sedištu MUP 12. februara i gde je, kako je naveo, tada bio i legitimisan u Palati Srbija, već je uhapšen 15. februara i to pred porodicom, prenosi Nova.rs.

Pavlović je u „Utisku nedelje“ na TV Nova upravo zbog toga naveo da sumnja da je hapšenje politički motivisano, prenosi Nova.rs.

„Kada sam uhapšen, saznao sam da od 28. decembra prošle godine postoji zahtev za moje saslušanje poslat Višem sudu u Beogradu i to mi je saopšteno u policijskoj stanici u Užicu. Hapšenje se dešava dva dana nakon što je opozicija dogovorila zajednički nastup na konstitutivnoj sednici“, rekao je Pavlović i dodao da mu je saslušanje zakazano u vreme kada se održava konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda.

On je ocenio da je to bila poruka predstavnicima opozicije „da vode računa o tome šta rade“.

Pavlović je u emisiji i pokazao jedan papir za koji tvrdi da je dopis MUP koji je preuzeo 12. februara u sedištu ovog ministarstva i tom prilikom je istakao kako je „neverovatno“ da ga tada nisu uhapsili.

„Ja sam prošlog ponedeljka, 12. februara, bio u sedištu MUP, u zgradi SIV (Palata Srbija). Tamo sam preuzeo ovaj dopis Ministarstva unutrašnjih poslova povodom izborne krađe, odnosno odgovor na zahtev predsednika našeg pokreta i poslanika Miroslava Aleksića. Tada su me tamo legitimisali i ja sam tamo dao svoju ličnu kartu, preuzeo sam ovaj podnesak i stavio ovaj pečat. Meni je prosto neverovatno da vi dođete u sedište MUP-a i da vas niko tu ne uhapsi, a uhapse vas pred porodicom, stave vam lisice, voze pod rotacijom, bez prava da uzmete jaknu i obezbedite auto“, rekao je Pavlović.

On je dodao i da su ga u policijskoj stanici „čuvala šest policajaca“.

„Meni je neverovatno da je to isključivo vezano za saobraćajni prekršaj, odnosno da sam ja navodno koristio mobilni telefon“, izjavio je Pavlović.

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije je naveo i kako je za njim raspisana potraga Višeg suda zbog „verovatno decembarskog protesta ispred Skupštine grada Beograda“.

Nova.rs podseća da je Miloš Pavlović bio uhapšen 15. februara u okolini Užica na putu ka Zlatiboru. Posle nekoliko sati pušten je na slobodu uz obavezu da se pojavi na saslušanju, koje je predviđeno u ponedeljak od 9 do 14 sati, u vreme kada je zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda.

Narodni pokret Srbije je tada saopštio da su Pavlovića zaustavili saobraćajni policajci i da su ga obavestili da je za njim raspisana poternica, navodno, zbog protesta protiv izborne krađe koji su bili ispred Skupštine grada Beograda.

„Iako je Pavlović svakodnevno od protesta u Beogradu i, kao advokat po prirodi svog posla po sudovima, policija ga podmuklo hapsi pred porodicom pod izgovorom da nisu mogli da ga nađu do sad. Možemo zaključiti da je sve ovo deo plana zastrašivanja od strane uzurpatorskog i nasilničkog režima pred konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda koja je zakazana za ponedeljak 19. februar, kao i da neće prezati ni od čega u borbi protiv opozicije“, naveo je  tada NPS u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari