Košarkaški klub Pirot pod pokriviteljstvom opštine i korporacije Tigar, u sportskoj hali Kej, organizovao je drugi međunarodni turnir “Pirot 2008“.

Posle susreta ekipa KK Pirot i juniora beogradske Crvene zvezde gde je domaćin trijumfovao rezultatom 81:80, sastali su se prvotimci crveno-belih i ekipa Lukoil Akademik iz Sofije u kome je srpski tim uspeo da savlada prošlogodišnjeg prvaka Bugarske 79:73.

Ovogodišnje takmičenje biće zapamćeno po dobroj poseti i velikoj pomoći Piroćanca Svetislava Pešića, vrhunskog košarkaškog trenera, na čiju je inicijativu Crvena zvezda prihvatila učešće na turniru.

Trener Lukoil Akademika Ljuben Minčev čestitao je ekipi Crvene zvezde na zasluženoj pobedi, dok je njegov kolega Svetislav Pešić istakao značaj same utakmice pred početak Jandranske lige.

– Utakmica je bila dosta korisna, protivnik je bio spreman i motivisan i to je za naš tim, koji se stvara, od velikog značaja. Čeka nas težak posao. Igrači su ozbiljni, disciplinovani i za sada imaju dobar odnos prema obavezama. Nama je najveći protivnik vreme. Sezona počinje u četvrtak, ali mi za start nismo spremni, tako da za Zvezdu prvenstvo počinje nešto kasnije – rekao je Pešić.

Ideolog Crvene zvezde dodao je da se trenutno ne bavi Partizanom jer se brojne stvari moraju srediti kako bi Zvezda bila konkurentna crno-belima.

Plejmejker crveno-belih Marko Marinović istakao je atmosferu u hali Kej gde se okupilo oko hiljadu ljudi.

– Hvala pirotskoj publici i ekipi Lukoila na korektnoj igri. Naša ekipa je još u fazi uigravanja i formiranja novog tima – rekao je Marinović.

Prošle godine, povodom 55 godina Košarkaškog kluba Pirot, organizovan je prvi ovakav turnir na kome su učestvovale ekipe Partizana, sarajevske Bosne , moskovskog Dinama i domaćin takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari