Pet ulica u Valjevu dobila nova imena 1

Skupština Grada Valjeva je nedavno potvrdila odluku Komisije za dodelu naziva ulicama Grada Valjeva pa je nazive sada dobilo pet ulica.

Kako se moglo čuti, problem sa davanjem imena ulicama u najvećoj meri prave nerešeni imovinsko pravni odnosi, odnosno ulice su privatne. Na sednici donedavni predsednik Komisije za davanje naziva ulicama Milorad Radojičić je rekao da je stanje sa nazivima ulica haotično.

– Ovde postoje bezimene ulice, a postoje i one koje su promenile naziv, ali procedura oko prenosa dokumenata i sva ostala papirologija nije završena do kraja. Da bi smo bar počeli da rešavamo te probleme u Komisiji smo napravili platformu, ali se uvek kao problem pojavljuju imovinsko pravni odnosi, rekao je Radojičić.

Ovde su najpre četiri ulice u Industrijskoj zoni dobile nazive. Komisija se odlučila za imena nekadašnjih privrednika i uspešnih Valjevaca na tom polju: Dimitrije Mitrović, Jovan Molnar i Marinko Matić. Krak ulice Pop Lukine prema Ulici Selimira Đorđevića dobio je ime po Arijusu Van Tinhovenu, čuvenom lekaru bolnice iz Prvog svetskog rata.

– Želeli smo i da se ne zaboravi i nekadašnja fabrika Stefil koja je tu postojala i zato je jedna ulica u zoni i dobila ime po ovoj fabrici. Bilo je neophodno da se što pre ulicama u toj zoni dodele nazivi jer svi oni koji su kupili parcele i objekte moraju imati adresu za svoja preduzeća. Ta činjenica dosta je otežavala njihov početak rada, ali se nadamo da će sada biti drugačije i lakše, rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari