Peta ofanziva ili (ne)zaboravljena Sutjeska

Sećanje

Ostavite komentar


  1. Nek je večita slava poginulim za slobodu ,pominju ih stidljivo sa šapatom, ne znam da li smo ih dostojni,verovatno da nismo.

  2. Vecna im slava! Na zalost, poslednjih nekoliko generacija nije ih dostojno. Nije!

  3. Slava im… Prekinuti sa revizionizmom, vidimo dokle nas je sve to dovelo…

  4. Slava herojima!
    Bukvalno svako seoce na dlamatinskim ostrvima ima spomen ploču poginulim partizanima. Takođe, veliki broj civila je ubijen zbog saradnje sa partizanima.

  5. Neka je večna slava borcima antifasistima počivaju te u miru ima nas na svim stranama koi nikad vas neće zaboraviti

  6. Lep romansiran tekst. Mnogo siromašnih hrabrih Srba i zanemarljiv procenat drugih je izginulo,zbog genijalnosti kratkog. Lično je moj otac izgubio zdravlje,ranjavan više puta,umro u uverenju da je bilo sve ok. A skupili se na početku rata kao četnici, da sačuvaju živi glavu od komšija koji ih uvek pokolju. Posle ih skupiše,sad ste partizani. Posle 43.stvarno postadoše četnici banda. Naša nesreća. Strahuješ za svoje najbliže,kako se ćefnw velikima, tako nas i žrtvuju. Bio na planinarenju na Magliću. Priča deda,tri godine posle rata,raden akcije skupljaj kosti. Dobro da nas ima i ovoliko. A princ Eugen iz Banat koji su bili toliko krvožedni da su ih kritikovali „original“ Nemci? I čujem Čanka…

  7. Slava herojima. Velika šteta da su nacionalisti prevladali … veliki pozdrav komšijama, dobrim ljudima bivše Juge …

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.