Plakati GI „Srpski opstanak“ prelepljeni predizbornim materijalom Srpske liste 1Lokalni izbori na Kosovu (KoSSev) Foto: Aleksandar Arsenijević

GI „Srpski opstanak“ juče je ponovo lepila plakate, a nakon što su prethodni pocepani na više lokacija širom grada. Novi predizborni materijal, međutim, nije bio dugog veka, jer je preko noći prelepljen predizbornim materijalom Srpske liste, kazao je za KoSSev lider GI „Srpski opstanak“ Aleksandar Arsenijević.

„Juče smo izlepili na desetak lokacija nove plakate, a njih su nam prelepili noćas“, tvrdi Arsenijević.

Slučaj je prijavio Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK), a kandidat ove GI za odbornika opštine Severna Mitrovica, Dušan Milunović, Kosovskoj policiji.

„Pozvao sam predsednika OIK-a, obavestio ga o tome i uputio na lokacije gde su ti plakati prelepljeni plakatima Srpske liste, na šta je on rekao da će sačiniti izveštaj i da je to nedozvoljivo. Dušan Milunović je danas slučaj prijavio i policiji“, kazao je Arsenijević.

Lider GI „Srpski opstanak“ kaže da za sada nema saznanja o tome u kojoj je fazi istraga slučaja koji je prethodno prijavljen – tj. cepanje plakata ove inicijative.

Podsetimo, iz GI „Srpski opstanak“ potvrđeno je ovog vikenda za KoSSev da su im pocepani plakati na 18 od ukupno 20 lokacija na koliko su ih zalepili širom grada, što su odmah i prijavili policiji.

„Smatramo da su ovo nefer uslovi za vođenje predizborne kampanje, jer mislimo da svako ima pravo na slobodno izražavanje i učešće u predizbornim aktivnostima“, kaže danas za KoSSev Arsenijević.

Gražanska inicijativa „Srpski opstanak“ nadmetaće se na predstojećim lokalnim izborima koji su zakazani za 17. oktobar.

Lider ove GI je Aleksandar Arsenijević kojeg je CIK izbrisao sa liste kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice zbog pravosnažne presude u poslednje tri godine, kojom je proglašen krivim za krivično delo i osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 300 evra.

Žalbu Arsenijevića potom su odbili Izborni panel za žalbe i predstavke i Vrhovni sud Kosova, a sada se čeka odluka kosovskog Ustavnog suda.

Na listi ove stranke potvrđen je jedan kandidat za odbornika skupštine Opštine Severna Mitrovica Dušan Milunović, koji je odbornik i u trenutnom sazivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari