Plakete i novčane nagrade najboljim učenicima 1Foto: N. Kočović

Grad Novi Pazar nagradio je najbolje učenike 15 osnovnih i šest srednjih škola plaketama i novčanim nagradama za postignut uspeh u dosadašnjem obrazovanju.

Gradonačečnik Nihat Biševac poručio je na svečanom prijemu, organizovanom u čast najboljih učenika, da lokalna samouprava ulaže napore kako bi obezbedila što bolje uslove za njihov rad i dalje napredovanje.

“Grad Novi Pazar iz godine u godinu ulaže sve više novca u obrazovanje jer smatramo da je ulaganje u obrazovanje investicija za budućnost. Vi ste budućnost ovog grada i hvala vam na rezultatima koje postižete. Primer ste drugim generacijama”, kazao je Biševac.

Đake generacije u srednjim školama lokalna samouprava nagradila je sa 40.000 dinara, a u osnovnim sa po 30.000 dinara. To je za 10.000 dinara više nego prošle godine.

Najbolja učenica Osnovne škole “Halifa bin Zaid al Nahjan” Hena Murić rekla je da je ponosna zbog priznanja za đaka generacije, ali i nagrade lokalne samouprave.

“Ovo je dokaz da se svaki trud i uloženo vreme isplate. Baš sam srećna”, kratko je izjavila.

Đak generacije Medicinske škole “Dva heroja” Suheid Halitović nagradu smatra još jednom obavezom koju će se, studirajući Medicinski fakultet, truditi da ispuni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari