Prestonica Letonije Riga slovi za omiljenu destinaciju Britanaca koji u njoj organizuju momačke večeri, ali živopisni grad svim silama nastoji da pokaže ostatku sveta da nije samo mesto poznato po žurkama čiji se učesnici ne ponašaju prikladno.

 Da bi ostvarili taj cilj, gradski zvaničnici smanjili su cene plastične hirurgije za 40 odsto u poređenju sa ostalim evropskim državama, što bi trebalo da osnaži privredu države i privuče nove posetioce.

Kao glavni adut letonske prestonice navodi se operacija nosa, s obzirom na to da su u proteklom periodu mnoge Evropljanke dolazile u Rigu da se podvrgnu takvim zahvatima. Istovremeno, lokalni zvaničnici najavljuju da će pojedini noćni krugovi biti zatvoreni kako bi se sprečilo razuzdano ponašanje turista. Zahvaljujući finansijskoj pomoći koju su im pružile gradske vlasti, osam kompanija koje pružaju zdravstvene usluge udružilo je snage i u Rigi otvorilo kancelariju koja daje savete pacijentima. „Želimo da privučemo turiste da dođu u našu državu, a sve više ljudi dolazi u Letoniju da bi se podvrglo plastičnoj hirurgiji“, izjavio je gradonačelnik Rige Nils Usakovs.

Usakovs je takođe pokrenuo kampanju za poboljšanje reputacije letonske prestonice, koja se često doživljava kao mesto gde „Englezi s lošim manirima“ dolaze da se provedu i prave nerede na ulicama. Gradonačelnik letonske prestonice kazao je da će u narednom periodu biti povećana cena šampanjca i ostalih alkoholnih pića, kako bi se sprečili ispadi turista, ali da će momačke večeri i dalje biti organizovane u lokalnim noćnim klubovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari