Pledoaje za drugačiji liberalizam

Predlog za prevođenje

Ostavite komentar


  1. Mislim da je pojam neoliberalizam, u stvari, ono što je na lošem glasu. Bar je to moje, lično viđenje. Oni se zalažu za prava manjina – nacionalnih, rasnih, rodnih, seksualnih itd, ali probleme najširih slojeva društva, koji su pretežno ekonomske prirode, ne rešavaju. Levičari koji se ne bave nikakvom alternativom za kapitalizam i nisu neki levičari. One koji se obraćaju najširoj populaciji, odmah, hitro i spremno, nazivaju pogrdno populistima. Pa se posle neko čudi otkud uspon desnice. Bez obzira na odvratnost njenih ideja o, recimo, migrantima i slično, desnica se bar bavi sirotinjom, koje je sve više, iako na naopako način. Prava levica, koja bi jedino mogla da ponudi zdrava i normalna rešenja, praktično ne postoji.

  2. „Instalirane“ kao imaginarni neprijatelj narosa“?Da li neko ikada ZAISTA čita tekstove Z.Andrića, da bi se povremeno preveli na srpski?

  3. Da li se uopšte neko bavi komentarima čitalaca? Zašto se ne objavljuju? Poslao sam jedan jutros u 8. Da nije cenzurisan? Da nisam ja banovan?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.