Međunarodni 42. plivački maraton „Jarak – Šabac“, biće održan 6. i 7. avgusta. Kako je najavljeno na konferenciji za novinare Organizacionog odbora manifestacije, na stazi dugoj 19 kilometara, od sremačkog sela Jarak do plaže „Stari grad“ u Šapcu, nadmetaće se 32 takmičara iz 14 zemalja.

Najmlađi plivači (1994) su iz Srbije i Hrvatske, a najstarija je učesnica iz Japana (1962). Nagradni fond od 12.000 dolara, po 6.000 u muškoj i ženskoj konkurenciji, dele prvih osam plivača. Pobednik dobija 1.900, a drugoplasirani 1.200 dolara. Plivački maraton „Jarak – Šabac“ održava se osmi put pod okriljem Međunarodne plivačke organizacije (FINA).

Šabački maraton je jedna od omiljenih manifestacija Šapčana koji će i ove godine imati priliku da, u subotu 6. avgusta, od 18 časova na Starom gradu biraju i probaju najbolji riblji kotlić, a od 20.30 i da pozdrave učesnike plivačke trke.

Start maratona je u nedelju, 7. avgusta. Prvi plivači na cilju očekuju se oko 14 časova, a proglašenje pobednika je u 15 časova. U međuvremenu, na Starom gradu biće održane plivačke trke za dečake i devojčice, kajakaške trke, nadmetanje u streličarstvu, pikadu i na poligonu spretnosti…

Osim članova Organizacionog odbora, konferenciji za novinare prisustvovao je Džon Vest, FINA delegat sa Novog Zelanda. Kako je istakao, imajući u vidu dosadašnje rezultate plivačkog maratona u Šapcu, počastvovan je ulogom delegata. Prema njegovoj oceni, kvalitet plivača je vrhunski što garantuje dobru trku, a to je ono što FINA očekuje od šabačkog maratona. Takođe, trka u Šapcu je pretposlednja u kalendaru, tako da svi takmičari nastoje da pred završnicu na Ohridskom jezeru postignu što bolje rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari